Skip to content

Nuorisoneuvola

MLL:n Nuorisoneuvola on nuorten vanhemmille suunnattu tukisivusto ja osa MLL:n Vanhempainnettiä. Nuorisoneuvolassa on tietoa nuoren kehityksen eri osa-alueista ja siitä, miten oman nuoren kehitystä voi tukea. Nuorisoneuvolasta löytyy myös vinkkejä arkeen ja tukea haastaviin tilanteisiin nuoren kanssa. MLL:n työntekijän tavoitat varaamalla ajan chat-keskusteluun.

Varaa aika chatiin

 

Gallup

Miten arkeen paluu on teillä sujunut kesäloman jälkeen?

Näytä vastaukset

 ...  ...

"Onks kaikki ok?"-podcast murrosikäisen vanhemmalle

”Onks kaikki ok?” on Mannerheimin Lastensuojeluliiton podcast-sarja murrosikäisen vanhemmalle. Podcasteissa nuoren kehityksen eri osa-alueiden asiantuntijat kertovat, mistä murrosiässä on kyse ja miten vanhempi voi tukea oman lapsensa kehitystä.

Kuuntele podcastia

Apuvälineitä toimivaan arkeen

Arki nuoren perheessä kulkee joskus omalla painollaan ja joskus taas arjen takkuja tulee eteen enemmän. Pienillä asioilla voi yrittää edistää arjen sujuvuutta. Tästä osiosta löydät apuvälineitä.

Lataa apuvälineitä arkeen

12-15-vuotiaan kehitys

Missään muussa elämänvaiheessa ei tapahdu yhtä nopeaa ja laaja-alaista kehitystä kuin murrosiässä. Keho muuttuu lapsen vartalosta aikuisen mittoihin, seksuaalisuus voimistuu ja tunne-elämässä kuohuu. Kehittyvät ajattelutaidot avaavat nuorelle uuden maailman ja suhde muihin, erityisesti omiin vanhempiin, muuttuu merkittävästi.

Lue lisää 12-15-vuotiaan kehityksestä

15-18-vuotiaan kehitys

Keskinuoruudessa pahimmat murrosikään kuuluvat myrskyt ovat yleensä jo laantuneet. Nyt nuori totuttelee muuttuneeseen olemukseensa ja etsii omaa identiteettiään. Irtiotto vanhemmasta kuuluu tähän vaiheeseen, jossa nuori etsii uudenlaista suhdetta vanhempaansa. Nuori tarvitsee tilaa itsenäistyä, mutta edelleen vanhempansa tukea ja aikaa.

Lue lisää 15-18-vuotiaan kehityksestä

Vinkit arkeen nuoren kanssa

Kaikissa perheissä tulee joskus vastaan tilanteita, joissa vanhempana pohtii, miten oman nuoren kanssa kannattaisi toimia. Täältä löydät käytännön vinkkejä siihen, miten erilaisista haastavista tilanteista voidaan päästä sopuisasti eteenpäin.

Katso vinkit

Keskustele muiden vanhempien kanssa

Joskus voi olla tilanteita, joissa miettii, mitähän muiden nuorten vanhemmat vastaavissa tilanteissa ajattelevat tai toimivat. MLL:n Vanhempainnetissä voit keskustella muiden vanhempien kanssa kaikesta, mikä sinua nuoren kanssa elämisessä askarruttaa. Kaikki keskustelijat ovat tasavertaisia ja keskeistä keskusteluissa on toisten tukeminen omassa vanhemmuudessaan.

Tästä keskustelemaan

Kurkista Nuortennettiin

Nuortennetti on MLL:n nuorille suunnattu sivusto, jossa on paljon tietoa, tukea ja tekemistä. Nuortennetissä on ammattilaisten tekemiä tietotekstejä erilaisista nuoruuteen liittyvistä teemoista, nuorten itsensä tekemää sisältöä sekä testejä, gallupeja ja keskusteluja. Nuortennetistä löytyvät myös Lasten ja nuorten puhelin, chat ja kirjepalvelu.  

Katso, mitä MLL:n Nuortennetti tarjoaa nuorille
Back to top