Nuorille

MLL tarjoaa nuorille sekä tekemistä että tukea.

Tukea ja tietoa Nuortennetissä

MLL:n Nuortennetti on nuorille suunnattu sivusto jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Sivustolla on tietoa muun muassa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mediankäytöstä, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä.

Nuortennetin esimoderoitu keskustelupalsta tarjoaa vertaistukea nuorelle ja kirjepalvelun kautta nuori voi olla yhteydessä luotettavaan aikuiseen. Maksuton Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä ja siihen voi ottaa yhteyttä missä tahansa asiassa. Lisäksi nuoret voivat keskustella aikuisen kanssa Nuortennetin chatissä sen aukioloaikoina.

Siirry Nuortennettiin tästä

Mitä tehdä, kun on tylsää?

Nuortennetissä ei tekeminen lopu. Kokosimme yhteen 100 ideaa mitä Nuortennetissä voi tehdä silloin, kun on tylsää tai kaipaa muuten vaan tekemistä.

100 ideaa mitä tehdä Nuortennetissä löydät tästä

Nuortennetin testejä julkaistu saamen kielillä

Yhdenvertaisuuden ja oman identiteetin rakentumisen vuoksi on tärkeää, että kaikki nuoret voivat puhua itselleen tärkeistä asioista omalla kielellään. Tämän vuoksi Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto pyrkii tuomaan esimerkiksi seksuaalisuuteen liittyvää sanastoa osaksi saamelaisnuorten arkikieltä. Osana tätä työtä Nuortennetin testejä on käännetty kaikille kolmelle Suomessa puhuttavalle saamen kielelle.

Tutustu testeihin nuorisoneuvoston sivuilla

Zekki-testi kertoo, miten sulla menee

Milloin kysyit viimeksi itseltäsi, miten sulla menee? Zekki on maksuton 10 kysymyksen testi, joka auttaa sinua pohtimaan elämääsi ja tulevaisuuttasi.

Zekkaa tästä ja kokeile

Sukella MLL:n historiaan ja omaan lapsuuteesi

Olemme avanneet Mannerheimin Lastensuojeluliiton historiasta kertovan nettisivun, jolla voit tehdä aikamatkan omaan lapsuuteen. Syötä sivustolle oma syntymävuotesi ja pääset kurkistamaan millaista lapsen elämä oli ennen ja miten MLL:n oli mukana lasten elämässä.

Tutustu MLL:n historiaan tästä

Satavuotias kutsuu kaikki mukaan myös vuonna 2021

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin 4.10.1920. Koronapandemian vuoksi juhlavuotemme kului enemmän työn kuin juhlinnan merkeissä. Sen vuoksi jatkamme merkkipäivämme viettämistä myös vuonna 2021.

Lue lisää juhlavuodesta

Barn- och ungdomstelefon nu även på svenska

Från och med den 4 maj finns det en egen telefonlinje för barn och ungdomar på svenska. Den finskspråkiga Lasten ja nuorten puhelin har fungerat 40 år och tar emot 17 000 samtal, chat och nätbrev per år.

Ruotsinkielinen Lasten ja nuortenpuhelin, Barn- och ungdomstelefon, on avattu!

Ring oss!

Puhu mistä vaan

Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee kuuntelijaa. MLL:n lasten ja nuorten puhelimessa voi puhua mistä vaan, anonyymisti ja luottamuksella. Ota yhteyttä puhelimitse, chatissa tai nettikirjeellä. #puhumistävaan

Lasten ja nuorten puhelin

Leikkipankista vinkkejä ajanvietteeksi

Leikkipankki kokoaa uudet ja vanhat leikit yhteen paikkaan. Kännykällä näppärästi toimivasta Leikkipankista löytyy ideoita ja vinkkejä ajanvietteeksi ja esimerkiksi koulujen tai harrastusryhmien tutustumisleikkeihin. Leikkipankkia rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne.

Leikkipankki

Me teemme Nuortennettiä!

Kolme MLL:n Nuortennetin tekemiseen osallistuvaa nuorta kertovat Lapsemme-lehdessä millaista on toimia vapaaehtoisena Nuortennetin toimittajana.

Lue lisää

Lasten ja nuorten puhelin

Lasten ja nuorten puhelin on lapsille ja nuorille tarkoitettu auttava puhelin joka vastaa vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa maksutta, nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kaikissa asioissa, iloissa ja suruissa.