Nuorille

MLL tarjoaa nuorille sekä tekemistä että tukea.

Tukea ja tietoa Nuortennetissä

MLL:n Nuortennetti on nuorille suunnattu sivusto jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Sivustolla on tietoa muun muassa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä.

Nuortennetin esimoderoitu keskustelupalsta tarjoaa vertaistukea nuorelle ja kirjepalvelun kautta nuori voi olla yhteydessä luotettavaan aikuiseen. Maksuton Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä ja siihen voi ottaa yhteyttä missä tahansa asiassa. Lisäksi nuoret voivat keskustella aikuisen kanssa Nuortennetin chatissä sen aukioloaikoina.

Siirry Nuortennettiin tästä

Lasten ja nuorten puhelin päivystää pääsiäisenä

Lasten ja nuorten puhelimessa vastataan yhteydenottoihin pääsiäispyhinä 10.–13. huhtikuuta joka päivä kello 14–17. Numeroon 116 111 voi soittaa jutellakseen ihan mistä tahansa aiheesta luottamuksellisesti, nimettömänä ja maksutta.

Lasten ja nuorten puhelin

Satavuotias kutsuu kaikki mukaan

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin 4.10.1920, niinpä koko vuosi 2020 juhlitaan satavuotiasta monin eri tavoin. Tapoja osallistua juhlahumuun on monia ja nuoret ovat näiden juhlien kunniavieraita. Lue juhlavuoden sivustolta mitä kaikkea vuoden aikana tapahtuu. Tule mukaan juhlimaan!

Lue lisää juhlavuodesta

Ruoki mielikuvitustasi!

MLL 100 -juhlavuoden kunniaksi pyysimme julkisuudesta tuttuja kirjoittamaan vetoomukseen lasten ja nuorten hyvinvoinnin puolesta. Vetoomuksia julkaistaan läpi juhlavuoden. Ensimmäiseksi ehti Aku Ankka, joka kehottaa ruokkimaan mielikuvitusta, koska se on leikkimielen parasta polttoainetta.

Lue Aku Ankan vetoomus

Nuorten mediakyselyn tulokset

Kysyimme syksyllä Nuortennetissä nuorten ajatuksia netin ja median käytöstä. Vastauksia kerättiin myös seitsemässä yläkoulussa ja saimme yhteensä yli 1500 vastausta. Käy tutustumassa mediakyselyn vastauksiin ja äänestämässä mitä mieltä itse olet.

Tutustu mediakyselyn tuloksiin Nuortennetissä

100 asiaa erosta

Kun vanhemmat ilmoittavat eroavansa, nuoren päässä pyörii monenlaisia kysymyksiä: Olenko mä ainoa, jonka vanhemmat ovat eronneet? Missä mä asun ja mikä on mun perhe? Olenko yhä tärkeä? Vastauksia näihin ja moniin muihin yleisiin vanhempien eron herättämiin kysymyksiin on koottu 100 asiaa -sivustolle, joka on avattu osaksi Nuortennettiä.

100 asiaa erosta Nuortennetissä

Puhu mistä vaan

Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee kuuntelijaa. MLL:n lasten ja nuorten puhelimessa voi puhua mistä vaan, anonyymisti ja luottamuksella. Ota yhteyttä puhelimitse, chatissa tai nettikirjeellä. #puhumistävaan

Lasten ja nuorten puhelin

Leikkipankista vinkkejä ajanvietteeksi

Leikkipankki kokoaa uudet ja vanhat leikit yhteen paikkaan. Kännykällä näppärästi toimivasta Leikkipankista löytyy ideoita ja vinkkejä ajanvietteeksi ja esimerkiksi koulujen tai harrastusryhmien tutustumisleikkeihin. Leikkipankkia rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne.

Leikkipankki

Me teemme Nuortennettiä!

Kolme MLL:n Nuortennetin tekemiseen osallistuvaa nuorta kertovat uudessa Lapsemme-lehdessä millaista on toimia vapaaehtoisena Nuortennetin toimittajana.

Lue lisää

Lasten ja nuorten puhelin

Lasten ja nuorten puhelin on lapsille ja nuorille tarkoitettu auttava puhelin joka vastaa vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa maksutta, nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kaikissa asioissa, iloissa ja suruissa.