Siirry sisältöön

Nuorille

MLL tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa, mutta myös tukea, apua ja läsnäoloa.

Nuortennetistä tietoa, tukea ja tekemistä

Nuortennetti on MLL:n nuorille suunnattu sivusto, jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Sivustolla on tietoa muun muassa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mediankäytöstä, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Nuortennetin esimoderoitu keskustelupalsta tarjoaa vertaistukea nuorelle, ja chatin sekä kirjepalvelun kautta nuori voi olla yhteydessä luotettavaan aikuiseen.

Tutustu Nuortennettiin

Älä jää yksin – Lasten ja nuorten puhelin ja chat numerossa 116 111

Maksuton ja luottamuksellinen auttava puhelin lapsille ja nuorille päivystää numerossa 116 111. Lasten ja nuorten puhelin on auki vuoden jokaisena päivänä, ja yhteyttä voi ottaa missä tahansa asiassa. Arki-iltaisin samassa numerossa toimii Nuorten tukilinja, joka tarjoaa ammattilaisten apua nuorille.

Ruotsinkielinen barn- och ungdomstelefonen päivystää numerossa 0800 96 116.

Lue lisää

Selviytyjistä vertaistukea kiusatuille nuorille

Selviytyjät-ryhmät tarjoavat vertaistukea 12–21-vuotiaille nuorille, jotta vahvistetaan sitä, mitä kiusaaminen on heikentänyt. Ryhmiä järjestetään sekä verkossa että muutamilla paikkakunnilla ympäri Suomea.

Lue lisää

Tukioppilaat rakentavat ryhmähenkeä

Tukioppilastoimintaa on lähes kaikissa Suomen yläkouluissa. Vuosittain noin 11 000 nuorta toimii sen eteen, että koulu olisi kaikille kivempi paikka. Tukioppilas- eli tukaritoimintaan voi lähteä mukaan omassa koulussa.

MLL on kehittänyt tukioppilastoimintaa Suomessa jo yli 50 vuoden ajan.

Lue lisää

Nuortennetistä harrastus

Nuortennetistä löytyy vapaaehtoistehtäviä monen ikäisille ja monenlaisista asioista kiinnostuneille nuorille. Mukaan voi tulla mistä vain, sillä toimimme täysin verkossa. Vapaaehtoisena voi päästä tekemään sisältöjä nettisivuille ja someen, tukemaan muita nuoria keskustelupalstalla, moderoimaan keskusteluja tai osallistumaan muulla tavalla.

Vapaaehtoisten lisäksi kuka tahansa nuori voi lähettää oman mediatuotoksensa Nuortennettiin julkaistavaksi.

Lue lisää

Lastenhoitajaksi 16-vuotiaana

MLL:n lastenhoitajiksi voivat hakea ja kouluttautua myös nuoret, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita. Lastenhoitajan tulee olla vastuuntuntoinen ja kiinnostunut toimimaan lasten kanssa.

MLL:n välittämille lastenhoitajille maksetaan palkkaa.

Lue lisää

Tukea ja tekemistä omalla paikkakunnalla

Nuori voi saada MLL:n kautta oman tukihenkilön, joka viettää kiireettä aikaa nuoren kanssa. Jos nuori kaipaa aikuista kaveria, ota yhteyttä lähimpään MLL:n piiriin.

Lisäksi osa MLL:n paikallisyhdistyksistä järjestää tapahtumia ja tekemistä nuorille.

Hae piiriä ja paikallisyhdistystä

Ideoita nuorisotyöhön

MLL tarjoaa maksuttomia materiaaleja ja ideoita toimintaan nuorten kanssa. Lue tehtäväkorteista, nuorten digitaalisesta osallistamisesta ja muista vinkeistä nuorten kanssa toimiville.

Tilaa myös nuorten kanssa työskenteleville tarkoitettu uutiskirje.

Lue lisää

Anna lahja kotimaan lapsille!

Yksikään lapsi nuori tai vanhempi ei saa jäädä huolineen yksin. Sinun tuellasi pystymme olemaan lähellä, kuuntelemaan ja auttamaan lapsia, nuoria ja vanhempia kaikkialla Suomessa.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös