Siirry sisältöön

Vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen.

Kuuntele MLL:n tuore Hyvä, paha digi -podcast

MLL:n Hyvä, paha digi -podcast tarjoaa oivalluksia ja tukea digiajan vanhemmalle, jolla on kouluikäisiä lapsia. Kolmiosaisessa podcastissa sukelletaan kysymyksiin liittyen lapsen ensimmäisen puhelimen hankintaan, lapsiin ja nuoriin ruutujen lumossa sekä häirintään, huijauksiin ja rikoksiin netissä.

Laita podcast kuulokkeisiin tai kaiuttimeen ja kuuntele vaihtuvien asiantuntijavieraiden ajatukset aiheista.

Kuuntele podcast

Onnettomuusuutisista puhuminen lapsen kanssa

Onnettomuusuutiset voivat järkyttää ja aiheuttaa huolta ja pelkoa lapsissa ja nuorissa. Aikuinen voi auttaa lasta jo olemalla läsnä, kuuntelemalla ja pysymällä itse rauhallisena.

Lue lisää onnettomuusuutisista puhumisesta lapsen kanssa

Kiusataanko lastasi?

Vanhemmilla on keskeinen rooli kiusatun lapsen tukemisessa, mutta on tärkeää pitää huoli myös omista voimavaroista ja jaksamisesta. Kiusattujen lasten vanhempien vertaisryhmä tarjoaa mahdollisuuden kertoa, miltä sinusta vanhempana tuntuu, keskustella lapsen tukemisesta ja etsiä toivoa. Verkossa toimivat ryhmät ovat maksuttomia. Ilmoittaudu toukokuussa alkaviin ryhmiin nyt!

Lue lisää tuesta kiusattujen lasten vanhemmille

Vinkkejä lapsiperheen takkuisiin aamuihin ja levottomiin iltoihin

Monessa pikkulapsiperheessä tasapainoillaan aamukaaosten ja levottomien iltojen kanssa. Pienet muutokset rutiineissa auttavat tekemään arjesta sujuvampaa ja mielekästä.

Lue lisää blogistamme

Uhkakuvia mediassa - miten puhua lapselle?

Tänä päivänä pientenkin lasten voi olla vaikea välttyä meitä ympäröivältä uutistulvalta ja sotaan liittyvien uhkakuvien käsittelyltä. Miten toimisit viestitulvassa oikein? Kaikkia lapsia on hyvä suojella sellaisilta uutistapahtumilta, jotka voivat järkyttää heitä. Alle kouluikäisten ei tarvitse seurata uutisia.

Lue lisää lapsen tukemisesta ja suojaamisesta uutistulvassa

Kysy ammattilaiselta murrosiästä

Murrosikä tuo tullessaan monenlaisia muutoksia, jotka saattavat herättää vanhemmissa erilaisia kysymyksiä. Siksi avasimme Kysy ammattilaiselta murrosiästä -palstan, jossa sinä voit kysyä ja asiantuntijamme vastaavat. Voit käydä myös katsomassa minkälaisia kysymyksiä palstalta jo löytyy.

Kysy ammattilaiselta murrosiästä

Pienenä digiajassa -podcast kuunneltavissa

Pienenä digiajassa on Mannerheimin Lastensuojeluliiton neliosainen podcast-sarja tuleville ja pienten lasten vanhemmille, jotka haluavat huolehtia perheen digihyvinvoinnista.

Kuuntele podcastia

Leikkipankki on leikkien aarrearkku

Leikkipankista löytyvät leikkivinkit vaivattomasti ja nopeasti. Vastaus ”mitä tehtäis” -kysymykseen löytyy ajasta ja paikasta riippumatta, sillä älypuhelimella helposti toimiva Leikkipankki tuo leikit jokaisen taskuun. Leikkipankkia rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne.

Leikkipankki

Anna lahja lapsille

Lahjoittamalla tuet MLL:n työtä ja annat lapsille lahjan, jonka arvo kestää läpi elämän.

Takaisin ylös