Siirry sisältöön

Vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen.

Tekemistä kesään

MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät tänäkin kesänä monenlaisia tapahtumia, leirejä ja kerhoja lapsille, nuorille ja perheille. Lisäksi Leikitään Pikku Kakkosta -konserttikiertue pysähtyy kuudelle paikkakunnalle, ja tulostettavista kesäbingoista saa ideoita kesäisiin puuhiin. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Näin puhut väkivaltauutisista lapsen kanssa

Väkivaltatapausten uutisointi tavoittaa sekä nuoret koululaiset että pienet lapset. Lasta tilanne hämmentää ja pelottaa. Aikuinen auttaa lasta jo olemalla läsnä, kuuntelemalla ja pysymällä rauhallisena.

Lue lisää

Tukea perheen huoliin ja kriiseihin

Kun perhe kohtaa vaikeuksia, jokainen perheenjäsen tarvitsee samaa: tukea ja ymmärrystä. Aikuisen tehtävä on varmistaa, että lapsi ja nuori saavat apua. Aikuisen tehtävä on hankkia myös itselleen tukea ja tarvittaessa apua.

Lue lisää

Leikkipankki on leikkien aarrearkku

Leikkipankista löytyvät leikkivinkit vaivattomasti ja nopeasti. Vastaus ”mitä tehtäis” -kysymykseen löytyy ajasta ja paikasta riippumatta, sillä älypuhelimella helposti toimiva Leikkipankki tuo leikit jokaisen taskuun. Leikkipankkia rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne.

Leikkipankki

Uhkakuvia mediassa – miten puhua lapselle?

Tänä päivänä pientenkin lasten voi olla vaikea välttyä meitä ympäröivältä uutistulvalta ja sotaan liittyvien uhkakuvien käsittelyltä. Miten toimisit viestitulvassa oikein? Kaikkia lapsia on hyvä suojella sellaisilta uutistapahtumilta, jotka voivat järkyttää heitä. Alle kouluikäisten ei tarvitse seurata uutisia.

Lue lisää lapsen tukemisesta ja suojaamisesta uutistulvassa

Tutustu muihin vanhempiin MLL:n toiminnassa

MLL toimii lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Perhekahvilat, tapahtumat ja kerhot ovat erinomaisia tapoja tutustua toisiin perheisiin.

Perhekummit ja maahanmuuttajaäitien ystävät taas osallistuvat perheen arkeen yhdessä tehden, kuunnellen ja keskustellen.

Lue lisää

Kuuntele podcasteja

MLL:n podcasteissa asiantuntijat ja vieraat käsittelevät vanhemmuutta, lapsuutta ja niihin liittyviä teemoja. Hyvä, paha digi tarjoaa oivalluksia ja tukea digiajan vanhemmalle, jolla on kouluikäisiä lapsia. Jaksoissa puhutaan mm. lapsen ensimmäisen puhelimen hankinnasta sekä ruutujen lumosta. Uskalla kuunnella taas sukeltaa vanhemmuuden kipupisteisiin, joista voi olla vaikea puhua.

Tutustu näihin ja muihin vanhemmuuspodeihin.

Lue lisää

Anna lahja kotimaan lapsille!

Yksikään lapsi nuori tai vanhempi ei saa jäädä huolineen yksin. Sinun tuellasi pystymme olemaan lähellä, kuuntelemaan ja auttamaan lapsia, nuoria ja vanhempia kaikkialla Suomessa.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös