Siirry sisältöön

Vanhempainnetti

Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen.

Uhkakuvia mediassa - miten puhua lapselle?

Tänä päivänä pientenkin lasten voi olla vaikea välttyä meitä ympäröivältä uutistulvalta ja sotaan liittyvien uhkakuvien käsittelyltä. Miten toimisit viestitulvassa oikein? Kaikkia lapsia on hyvä suojella sellaisilta uutistapahtumilta, jotka voivat järkyttää heitä. Alle kouluikäisten ei tarvitse seurata uutisia.

Lue lisää lapsen tukemisesta ja suojaamisesta uutistulvassa

Tukea murrosikäisen tyttären ja äidin suhteeseen

Tyttö olet helmi! -etäohjauksella tuetaan nuoren mielenterveyttä suojaavia tekijöitä ja tyttären ja äidin suhdetta murrosiän nivelvaiheessa. Toiminta on suunnattu yläkouluikäisille tytöille, joiden mielialasta on noussut huolta ja siihen osallistutaan yhdessä äidin tai muun läheisen naisen kanssa. Toiminta on valtakunnallista sekä maksutonta ja se toteutetaan Teams-videopuheluiden ja WhatsAppin välityksellä.

Lue lisää ja hae mukaan

Kuuntele MLL:n tuore Hyvä, paha digi -podcast

MLL:n Hyvä, paha digi -podcast tarjoaa oivalluksia ja tukea digiajan vanhemmalle, jolla on kouluikäisiä lapsia. Kolmiosaisessa podcastissa sukelletaan kysymyksiin liittyen lapsen ensimmäisen puhelimen hankintaan, lapsiin ja nuoriin ruutujen lumossa sekä häirintään, huijauksiin ja rikoksiin netissä.

Laita podcast kuulokkeisiin tai kaiuttimeen ja kuuntele vaihtuvien asiantuntijavieraiden ajatukset aiheista.

Kuuntele podcast

Vinkkejä lapsiperheen takkuisiin aamuihin ja levottomiin iltoihin

Monessa pikkulapsiperheessä tasapainoillaan aamukaaosten ja levottomien iltojen kanssa. Pienet muutokset rutiineissa auttavat tekemään arjesta sujuvampaa ja mielekästä.

Lue lisää blogistamme

Kiusataanko lastasi?

Vanhemmilla on keskeinen rooli kiusatun lapsen tukemisessa, mutta on tärkeää pitää huoli myös omista voimavaroista ja jaksamisesta. Kiusattujen lasten vanhempien vertaisryhmä tarjoaa mahdollisuuden kertoa, miltä sinusta vanhempana tuntuu, keskustella lapsen tukemisesta ja etsiä toivoa. Verkossa toimivat ryhmät ovat maksuttomia. Ilmoittaudu toukokuussa alkaviin ryhmiin nyt!

Lue lisää tuesta kiusattujen lasten vanhemmille

Pienenä digiajassa -podcast kuunneltavissa

Pienenä digiajassa on Mannerheimin Lastensuojeluliiton neliosainen podcast-sarja tuleville ja pienten lasten vanhemmille, jotka haluavat huolehtia perheen digihyvinvoinnista.

Kuuntele podcastia

Leikkipankki on leikkien aarrearkku

Leikkipankista löytyvät leikkivinkit vaivattomasti ja nopeasti. Vastaus ”mitä tehtäis” -kysymykseen löytyy ajasta ja paikasta riippumatta, sillä älypuhelimella helposti toimiva Leikkipankki tuo leikit jokaisen taskuun. Leikkipankkia rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne.

Leikkipankki

Anna joululahja kotimaan lapsille!

Tuoreen kouluterveyskyselyn mukaan 20-26% lapsista ja nuorista kokee itsensä usein yksinäiseksi. Joulun alla lasten ja nuorten yksinäisyys korostuu entisestään. Apuasi tarvitaan, jotta pystyisimme auttamaan kaikkia lapsia ja nuoria.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös