Tule vapaaehtoiseksi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto toimii lapsiystävällisen yhteiskunnan puolesta. Toimintamme nojaa vahvasti vapaaehtoisiin. Tutustu millä tavoin sinä voit toimia perheiden puolesta ja löydä oma tapasi osallistua. Kylmiltään vapaaehtoistehtäviin ei tarvitse hypätä, vaan koulutamme vapaaehtoisemme tehtäviinsä.

Täytä ilmoittautumislomake ja tule MLL:n vapaaehtoiseksi

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä MLL:ssa? Täytä alla olevalle lomakkeelle yhteystietosi, me olemme sinuun yhteydessä sopivista vapaaehtoistehtävistä mahdollisimman pian.

Tule MLL:n vapaaehtoiseksi

Kirjoita tähän paikkakunta tai alue, jolla voisit toimia vapaaehtoisena.
Millainen vapaaehtoistyö sinua erityisesti kiinnostaa? Onko sinulla kenties mielessäsi jokin tietty vapaaehtoistehtävä? Paljonko olisit valmis käyttämään aikaa vapaaehtoistyöhön?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme

Vanhempainpuhelimen ja Vanhempainnetin kirjepalvelun päivystäjä

Vanhempainpuhelimessa ja -netin kirjepalvelussa MLL:n kouluttamat vapaaehtoispäivystäjät tarjoavat vanhemmille mahdollisuuden purkaa ajatuksiaan ja huoliaan. Päivystyspisteet sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa.

Lue lisää

Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Lasten ja nuorten puhelimessa MLL:n vapaaehtoiset päivystäjät tarjoavat lapsille ja nuorille aikuisen tukea ja aikaa. Päivystäjät vastaavat lasten ja nuorten yhteydenottoihin puhelimessa, kirjepalvelussa tai chatissa. Päivystyspisteet sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa.

Lue lisää

Barn- och ungdomstelefonen

I Barn- och ungdomstelefonen svarar volontärer vid Mannerheims Barnskyddsförbund på barn och ungas samtal samt på nätbrev. Volontärsverksamheten är verksam i Helsingfors.

Läs mer

Perhekummit

Perhekummit ovat MLL:n vapaaehtoisia, jotka kulkevat lapsiperheen rinnalla vuoden ajan. He tapaavat perhettä yleensä kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa yhteisesti sovitun tekemisen parissa, esimerkiksi puistossa, kävelyllä tai ruuanlaiton merkeissä.

Lue lisää

Maahanmuuttajaäidin ystävä

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille on toimintaa, jossa maahan muuttanut äiti saa itselleen vapaaehtoisen ystävän. Ystävät tutustuvat toisiinsa yhteisen tekemisen lomassa ja samalla maahanmuuttajaäiti saa mahdollisuuden harjoitella suomen kieltä. Ystäväparit tapaavat arkisissa ympäristöissä, joissa lapset voivat olla mukana.

Lue lisää

Lapsen tai nuoren kaveri

Etsimme vapaaehtoisia aikuisia kavereita 4–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on yksinäisyyden kokemuksia tai haasteita koulunkäynnin kanssa. Kaveripari sopii yhdessä, mitä tapaamissa tehdään. Kaverin kanssa voi esimerkiksi käydä elokuvissa, leipoa, tehdä läksyjä yhdessä tai pelata jalkapalloa. Voi olla myös tekemättä mitään erikoisempaa ja ihan vain jutella.

Lue lisää

Nuortennetin toimittajat

Nuortennetin toimitusryhmät toimivat verkossa ja niihin voi liittyä kuka tahansa nuori esimerkiksi Nuortennetin somekanavien kautta tai ottamalla yhteyttä Nuortennetin ylläpitoon. Toimitusryhmiä on kirjoittajille, tubettajille, kuvaajille, somettajille ja verkkotukioppilaillekin. Verkkotukioppilaat toimivat hyvän nettikulttuurin edistämiseksi Nuortennetissä ja muutamilla paikkakunnilla he tapaavat myös livenä. Nuoret ovat uudistuvan Nuortennetin sisällöntuottajia, kuka tahansa nuori voi tarjota myös yksittäisiä tekstejä, videoita ja kuvia julkaistavaksi Nuortennettiin.

Lisätietoa Nuortennetistä

Tukioppilaat

Lähes kaikissa Suomen yläkouluissa on järjestetty tukioppilastoimintaa. Tukioppilaat toimivat koulussa korvina ja silminä ja panostavat koulussa hyvään ryhmähenkeen ja siihen, ettei kukaan jäisi yksin. Kysy lisää tukioppilastoiminnasta omasta koulustasi!

Lue lisää

Vieraileva tähti

Paikallisyhdistyksissämme järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, leirejä ja retkiä, joiden kaikkien organisoinnissa tarvitaan vapaaehtoisia monenlaisissa rooleissa. Tapahtumien ja muiden järjestämisessä muutamankin tunnin panoksella on iso merkitys kokonaisuuden kannalta. Jos säännölliseen vapaaehtoistyöhön sitoutuminen ei juuri nyt onnistu, mutta sinulla on silloin tällöin mahdollisuus osallistua lyhytaikaisesti, niin ota yhteyttä lähimpään paikallisyhdistykseen.

Siirry Yhdistyshakuun tästä

Perhekahvilan ohjaaja

MLL:n tunnetuin toimintamuoto, perhekahvilat, pyörivät vapaaehtoisten voimin. Perhekahvila kokoontuu useimmiten kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi. Ohjaajan tärkein tehtävä on toivottaa tulijat tervetulleiksi ja suunnitella ohjelmaa yhdessä kävijöiden kanssa. Toimintaan voi osallistua myös lyhytaikaisesti olemalla läsnä ja tarjoamalla ylimääräisen sylin ja korvat tai auttamalla järjestelyissä.

Lue lisää

Kerhon ohjaaja

MLL:n paikallisyhdistykset ja piirit järjestävät lapsille erilaisia kerhoja, muun muassa muskari-, liikunta- ja kuvataidekerhoja. Vapaaehtoinen kerhonohjaaja on ammattinsa tai harrastuneisuutensa kautta perehtynyt ohjaamansa kerhon sisältöihin. Kerhonohjaaja suunnittelee ja toteuttaa kerhoa yhteistyössä osallistuvien lasten kanssa. Lyhytaikaista vapaaehtoistyötä voi tehdä toimimalla kerhojen apuohjaajana.

Lue lisää

Kylämummit- ja vaarit

MLL:n piireissä ja osassa paikallisyhdistyksiä järjestetään kylämummi- ja -vaaritoimintaa. Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia koko yhteisön isovanhempia, jotka vierailevat perhekahviloissa, kirjastojen lastenosastolla, sairaaloissa ja päiväkodeissa. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen ja keskusteleminen. Kylämummoilua tai -vaareilua voi harrastaa niin usein kuin oma aika, into ja jaksaminen riittää.

Lue lisää

Lukumummit- ja vaarit

Lukumummit ja -vaarit ovat toivottuja vieraita kouluissa. He viettävät kiireettömän lukuhetken lukemisessa tukea tarvitsevien oppilaiden kanssa. Vapaaehtoiset lukumummit ja -vaarit lukevat 8–12-vuotiaiden oppilaiden kanssa joko kahden kesken tai pienissä ryhmissä. Koulussa voi vierailla joko kerran kuussa, joka toinen viikko tai viikoittain. Lukumummit ja -vaarit ovat osa MLL:n kylämummi- ja vaaritoimintaa, jota paikallisyhdistykset toteuttavat piirin tuella ja yhteistyössä koulun kanssa.

Lue lisää

Vertaisryhmän tai Jututtamon ohjaaja

MLL:n yhdistykset järjestävät vanhemmille erilaisia vertaisryhmiä. Ryhmät kokoontuvat tietyn teeman merkeissä, esimerkiksi ensimmäisen lapsen saaneet tai uhmaikäisten vanhemmat. Ryhmien ohjaajina toimivat koulutuksen saaneet vapaaehtoiset. Vertaisryhmissä voi toimia myös kertaluontoisesti asiantuntijana.

Jututtamot ovat MLL:n uudenlaisia vertaisryhmiä. Niissä keskustellaan erilaisista lapsiperheen arkeen liittyvistä asioista lapsen näkökulmasta käsin. Myös Jututtamon ohjaajat ovat koulutettuja vapaaehtoisia.

Lue lisää

Leikkilähetti

Leikkilähetti kokoaa eri-ikäisiä ihmisiä yhteen leikin merkeissä sekä jakaa leikin ilosanomaa. Koulutettuja Leikkilähettejä toimii eri puolilla maata.

Lue lisää

Terhokerhon vapaaehtoinen

Terhokerhot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joihin ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä. Terhokerhon vapaaehtoisena olet tuomassa leikin iloa kaikenikäisille.

Lue lisää

MLL:n hoitaja

Mannerheimin Lastensuojeluliitto välittää hoitajia lapsiperheiden arjen avuksi. MLL:n hoitajana voivat toimia vähintään 16-vuotiaat, jotka ovat vastuuntuntoisia ja kiinnostuneita lasten kanssa toimimisesta.

Lue lisää

Paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen

MLL:n paikallisyhdistykset toimivat vapaaehtoisten voimin. Yhdistysten hallituksiin kaivataan vuosittain uusia vastuuhenkilöitä eri tehtäviin, muun muassa puheenjohtajaksi, sihteeriksi, rahastonhoitajaksi ja viestintävastaavaksi. Tiedustele lähimmästä paikallisyhdistyksestäsi mahdollisuuksista toimia vapaaehtoisena.

Siirry Yhdistyshakuun tästä

Lapset ensin -lipaskerääjä

Lapset ensin -keräys on yhdistysten varainhankintaa, jonka tulot menevät kokonaisuudessaan paikallisen toiminnan toteuttamiseen. Jokaisella paikallisyhdistyksellä on oma keräyskohteensa. Keräys toteutetaan koronatilanteen niin salliessa lipaskeräyksenä, jolloin yhdistykset tarvitsevat vapaaehtoisia lipaskerääjiä. Apuna voi olla myös kertomalla paikallisyhdistyksen Lapset ensin -keräyksestä sosiaalisessa mediassa. Oman alueesi yhdistyksestä saat tietoa järjestävätkö he keräyksen alueellasi ja milloin keräys järjestetään.

Siirry Yhdistyshakuun tästä

Aiheeseen liittyvät