Siirry sisältöön
Nimetön

Hei, meillä on jo kolmas teini kasvamassa mutta isommat poikia. Tytön kanssa olemme törmänneet räikeämpiin ongelmiin.. Hän täytti keväällä 12v ja murrosikä pimahtanut viimeisen vuoden aikana päälle. Isoveli huomasi että esiintyy instassa eri nimellä ja kerskuu esim pojilla. Juttelin tytön kanssa,mutta lähinnä hän vain suuttui ja lupasi vaihtaa nimen. Nyt kävin katsomassa ja törmäsin keskusteluun jossa tyttö haukkuu todella rumasti muita tyttöjä,jotka olivat häntä (ihan aiheesta) vähän rajoittaneet. Selvästi tytöllä tarve esittää nyt jotain muuta mitä on,ja kun toiset vähän nokittavat siitä,tulee ihan järkkyä tekstiä :( miten puuttuisitte tähän? Nää perinteiset nettikettikeskustelut on käyty mutta eipä niistä ole apua ollut.

Nimetön

Tytöt eroaa kyllä joskus paljonkin pojista ja tollaista, varsinkin lievempänä, osaa odottaa.
Silti se ei ole oikein mitä tyttäresi tekee (haukkuu pahasti jne) ja siihen pitäisi vetää selkeä viiva, annat vaikka varoituksen missä pyydät lastasi esim. pyytämään anteeksi henkilöiltä joita hän on haukkunut tms, ja jos ei suostu niin postia opettajille (jos ovat samassa koulussa) tai yksi keino olisi että netti vaan poikki.
Monilla tuntemillani ihmisillä ei ole nettiä kännykässä ollenkaan, nuoremmilla jos on esimerkiksi tabletti taj tietokone niin niissäkin on tietynlaiset suojat millaisille sivuille pääsee jne.

Luultavasti tyttösi yrittää tosiaan purkaa pahaa oloaan (kokemusta on täälläpäin) halventamalla ja haukkumalla muita, sekä yrittäen olla vähän isompaa ja ”eksoottisempaa” kuin on.
Joten uskoisin että kyse on kenties itsetunto-ongelmista mitä kyllä löytyy monelta, mutta kuten sanoin niin vaikka olisi mitä, se ei oikeuta toisten haukkumiseen jne.

Joten netti poikki ellei ala uskoa, toisten ei tarvitse kärsiä hänen ongelmistaan!

Jaksamista!

Nimetön

Miksi ette rajoita tytön netinkäyttöä? Älypuhelimesta netti pois, tai sitten kokonaan älypuhelin pois ja tilalle vanha kapula. Kotona tietokoneen käyttö vain koulutöihin. Luetuttaisin myös tytöllä haastatteluja kiusattujen ja kiusaajien näkökulmista, niitäkin on lehdet ja netti pullollaan.

Vastaa aiheeseen: 12-v tyttö ja sosiaalinen media

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös