Siirry sisältöön
Nimetön

Juuri 15 vuotta täyttänyt poika suunnittelee jatkuvasti kavereidensa kanssa lähtöä päivän reisuuille ympäri Suomea. n. 150-300km päähän kotikaupungistaan. Kavereita porukassa 3-5, samanikäisiä. En haluaisi päästää lähtemään, pelkään että jotain sattuu. Poikani on ikäistään huomattavasti vanhemman näköinen, myös kooltaan isäänsäkin jo pidempi/rotevampi. Menisi täysillä 18-21 vuotiaasta. Saan huudot ja haukut ylisuojelemisesta, kaveritkin pitävät minua ja perhettämme ylisuojelevana. En ole keskustellut asiasta näiden kavereiden vanhempien kanssa. Omien sanojensa mukaan kaikki muut saavat mennä ja reissata lähes missä vaan. Mitä teen? Haluan säilyttää luottamuksen ja hyvät välit poikaani ja samalla turvata poikien ystävyyden pysyvän hyvänä.

Nimetön

Hei! Vaikka poikasi saattaa vaikuttaa ikäistään vanhemmalta, onhan 14/15vuotias yleensä kuitenkin vielä aika lapsi.
Tottakai on hyvä tehdä selväksi että hän on teidän perheenne perheenjäsen ja siten noudatetaan teidän sääntöjänne, sai kaverit tehdä mitä tahansa.
Luotatko poikaan kuinka paljon? Jos luottamusta uupuu, voisitko keskustella perheen kesken ja ehdottaa vaikka että pienemmät reissut ensiksi niin nähtäisiin, mitä käy. Jos siis mietit vakavasti tuota pitkää matkaa.
Omasta mielestäni on aika iso reissu varsinkin jos ketään vanhempaa/aikuista ei ole mukana.
Keskustelu myös muiden vanhempien kanssa voisi olla paikallaan ja miettiä heidänkin kanssaan yhteisiä toimintatapoja ja tutustua, on parempi tietää mitä tapahtuu ja mitä ajatellaan kuin keskittyä tuollaisessa ryhmässä vaan omaan ”tapaukseen”.
Pojallesi kannattaa kertoa että välität hänestä ja mitä muuta viestissäsikin juuri kerroit, ja sen takia mietit päästämistä sellaiseen reissuun tarkemmin.
Vanhemmat loppukädessä päättävät lapsiensa menemisestä ja jos et halua nyt päästää noin kauas, kerro siitä asiallisesti ja ehdota jotain muuta sen sijaan, maailmassa on paljon muutakin tekemistä.
Tsemppiä! Keskustelulla kannattaa aloittaa ja sopia yhteiset pelisäännöt.

Vastaa aiheeseen: 15-vuotiaan pojan liikkuminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös