Siirry sisältöön
Nimetön

Huh, pakko tuulettaa ajatuksiaan ja kysyä kokemuksia ja neuvoja 15-vuotiaan (eli 9. luokkalaisen) kotiintuloajoista.

Tyttäreni asuu 2 viikon jaksoissa molempien vanhempiensa luona, avioerosta aikaa 1,5 vuotta. Kaksi muuta sisarusta jo täysi-ikäisiä.

Uuden vuoden tytär viettää tällä kertaa isänsä luona. Tänään aamupäivällä soittelin hänelle toivottaakseni hyvää uutta vuotta ja kävi ilmi, että tytär oli tullut kahdeksan aikaan aamulla kotiin. Oli viettänyt yön kaupungilla ja kaverinsa luona. Kumpikaan vanhemmista ei ole tavannut tätä poikaa, isälle oli riittänyt pojan katuosoite ja puhelinnumero ja näillä tiedoilla tytär yön selkään… Isä ei ollut soitellut yön kuluessa tietääkseen missä tytär liikkuu jne.

Tämä on niin vastoin kaikkia kasvatusperiaatteitani! Kohtuullista olisi mielestäni ollut, että tytär olisi mennyt kotiin esim. klo 2. Isänsä haluaa mielestäni päästä helpolla eikä halua asettaa rajoja tai joutua tyttärensä kanssa niistä kiistelemään. Kukaan tyttären kavereista ei ole eikä saisi lupaa viettää yötä tällä tavalla poissa kotoa.

Harkitsen lastensuojeluilmoituksen tekemistä asiasta, mutta minua askarruttaa hyödyttääkö se yhtään mitään. Tilanne stressaa ja harmittaa aivan vietävästi. Tytär on isänsä luona ja minä en voi tehdä yhtään mitään.

Nimetön

Hei!

Lähestyit hyvin tärkeässä asiassa. Syystäkin asia mieltäsi painaa.
Koska kuitenkin olette yhdessä vastuussa lapsesta ts. alaikäisestä nuoresta, niin säännötkin tulisi olla yhdessä sovitut.

Mikäli tämä oli ainut kerta tähän asti, niin vielä ei ehkä lastensuojeilmoitusta tarvitsisi tehdä. Ajantasalla kannattaa pysyä ja pyrkiä isän sekä tyttären kanssa sopimaan kotiintuloajoista.
Hyvä olisi myös tutustua tytön kavereihin ja tietää heistä muutakin kuin puhelinnumero ja katuosoite.
15-vuotiaankin yökyläilystä on hyvä olla tietoisia kaikkien osapuolien, niin kyläilevän vanhempien kuin sitten niitten vanhempien, joiden luona nuoret ovat.

Parasta teidän olisi kaikkien yhdessä puhua kotiintuloajoista ja sopia niistä. 15-vuotias kyllä ymmärtää, että hän on vielä vanhempiensa vastuulla, eikä voi tehdä niin kuin itse haluaa.
Vaikka kaksi muuta sisarusta ovat jo täysi-ikäisiä, niin isän olisi hyvä ymmärtää, että nuorimmaisenne ei sitä vielä ole.

Lastensuojeluilmoitusta harkitsisin siinä vaiheessa, mikäli tätä tapahtuu uudelleen.
Huolesi on aiheellinen ja se olisi hyvä kertoa suoraan tytön isälle sekä tytölle itselleen.

Tsemppiä sinulle sekä hyvää alkanutta vuotta.

Vastaa aiheeseen: 15-vuotias tytär yötä pois kotoa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös