Siirry sisältöön
Nimetön

Hei!

Minua huolettaa suuresti 16-vuotiaan tyttäreni seurustelu 5 vuotta vanhemman miehen kanssa. Mies on mukava ja hyväkäytöksinen, mutta ikäero tuntuu minusta hurjalta. Mitä motiiveja 21-vuotiaalla on tapailla teinityttöä?

Tyttäreni seurusteli vuosi sitten itseään kolme vuotta vanhemman pojan kanssa. Seurustelu kesti vuoden ja tyttäreni oli tuolloin 14-15 vuotias. Minusta hän oli silloin aivan liian nuori seurustelemaan. Nyt kun olisi jo mielestäni paremmin ikää seurusteluun, aiheuttaa tytär harmaita hiuksia valitsemalla niin kovin vanhan miehen, joka on kaiken kukkuraksi vielä ihan eri elämäntilanteessa. Tyttäreni on lukiossa ja mies amk:lla.

Mitä minun tulisi tehdä? Katsonko vain vierestä tilannetta, jossa kyllä tyttäreni vaikuttaa onnelliselta, mutta minusta tuntuu pahalta? Minkälaisia keinoja toimia minulla on?

Nimetön

Viiden vuoden ikäero tuntuu tässä vaiheessa elämää suurelta, mutta vuosien varrella loogisemmalta.
Anna lapsesi mahdollisuus, ja puhu hänen kanssaan asiasta, tunteistasi ja peloistasi. Puhu, puhu ja puhu.
Jos mahdollista puhu pojankin kanssa, tutustu häneen ja pian voit huomata, ettei ikäero olekkaan niin suuri ongelma mitä kuvittelit.
On myös vaihtoehto että sanot selvästi tyttärellesi, että seurustelun on loputtava, hyvin perustein…

Nimetön

Hei,

pojat ja miehet kypsyvät tyttöjä/naisia hitaammin, eli ehkä tämä 21-vuotias on hitaasti kypsyvää sorttia tai ikätovereita ”alhaisemmlla” kehitysasteella.
Itse ottaisin asian puheeksi lapseni kanssa, toisaalta hän on ”jo 16-vuotias.”, eikä sentään varhaisnuori: Minä jouduin 12-vuotiaana 23-vuotiaan miehen seksileluksi ja tilannetta selvitettiin poliisitutkinnassa vasta vuosein jälkeen, kun teko oli rikoksena, lapseen kohdistuvana haureutena, oli vanhentunut. Tekijä kuitenkin tunnusti teon. Tässä taapuksessa myös miehen motiivi oli varmaan erilainen kuin tyttäresi tapauksessa, onneksi.

Voimia!

Nimetön

aika suuri on ikäero,,,tässä kohtaa se tuntuu siltä. toisaalta pojat voi olla tosi lapsellisia joten pelkkä ikä ei kyllä kerro kaikkea ja kun tytöt ovat ikäisiään vanhempia. ja tossa kohtaa tytölle on meritti että on saanut vanhemman kundikaverin. Vastaavanlainen tilanne meillä ja olen sitä miettinyt että jos olen kapulana rattaissa niin tyttöni ilmoittaa kohta että hän on raskaana ja muuttaa kundin kaa…eli tässä kohtaa vastarinta vaan kasvattaa uhmaa emme pysty tekee mitään,,,,tytär varmasti valitsee kundin….emme pysty häntä pakottaa ottamaa kundikaveria joka olisi meistä vanhemmista kiva

Nimetön

Hei,
Aikoinaan itse aloitin seurustelun 16-vuotiaana 5-vuotta vanhemman miehen kanssa. Päädyttiin naimisiin ja perhe perustettiin. Toki erottiin myöhemmin, mutta syynä ei ollut ikäero. Suosittelen kuitenkin että vaikka mies on kypsä perheen perustamiseen ikänsä perusteella, tulisi tytön aikuistua ja sen lisäksi vielä elää aikuisten elämää ennenkuin perheen perustaa.. Seurustelu en siis käskisi lopettamaan.

Kaverin puolesta kyselen..

Ystäväni tykkää erittäin paljon yhdestä pojasta joka on häntä vanhempi. Kaverini on 15 ja poika 20,ollen josstain kuullut että seurustelu on okei jos huoltaja on samaa mieltä. Pitääkö tämä paikkaansa?

****

Heippa, olemme julkaisseet viestisi MLL:n Nuortennetin keskustelupalstalla osiossa, johon keskusteluun osallistuu aikuinen päivystäjä. Keskustelu löytyy osoitteesta: https://www.nuortennetti.fi/aihe/seurustelusta/

Ystävällisin terveisin,

MLL Vanhempainnetti

 

Nimitön

Minun mielestäni ikä on vaan numero. Ei hän voi sanoa jos he rakastavat toisiinsa ”että ei ette seurustele missään nimessä”, Kyllä jos on 16-vuotias ja 23-vuotias se ikä on 7-vuotta, mutta tunteella ei mahda mitään. Yksi tubetajalla on poikaystävä ja heidän ikä ero on 15-vuotta [osa tekstistä poistettu]. Eli älä ota siitä numeroa, vaikka tyttö on jo nyt 26-vuotias kun me ollaan nyt 2020. Mutta ite seurustelen 23-vuotiaan pojan kanssa ja me ollaan iloisia olen siis 18v

Vanhempi tukena

Hei,

Jos tätä kanavaa joku lukee ja pohdit tilannetta, jossa lapsesi on selvästi nuorempi, kuin seurustelukumppani, niin aseta selvät rajat alaikäisen ja aikuisen (seurustelukumppani) suhteen. Olin itse tilanteessa, jossa nuorena ihastuin 5-vuotta vanhempaan mieheen ja nyt käyn läpi henkisesti raskasta vaihetta, jossa pohdin, käyttikö mies minua suhteessa seksuaalisesti hyväkseen. Meidän suhteemme ei toki ollut avointa seurustelua, vaan salassa pidettävää, koska kyseisellä hlöllä oli toinen suhde, sekin nuorempaan naiseen. Itse nuoren aikuisuuden kehitysvaiheet läpi käyneenä voin todeta, että 15-vuotias ja 20-vuotias ovat selvästi eri kehityksen tasoilla, jolloin 20-vuotiaalla on henkistä valtaa nuorempaan. Jos nyt palaisin takaisin tuohon aikaan, toivoisin, että joku aikuinen olisi nähnyt tilanteen ja vetänyt rajat tälle asialle.

Vastaa aiheeseen: 16-vuotiaan seurustelu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös