Siirry sisältöön

18-vuotias poikamme aikoo salakuljettaa ja myydä nuuskaa

Mitä tehtävissä?

18-vuotias poikamme on monella tapaa vielä hyvin lapsellinen. Hän haaveilee äkkirikastumisesta, pelaa netissä ja lottoaa toivossa (hänellä on omaa rahaa, käy töissä). Nyt hän on saanut päähänsä käydä ostamassa Ruotsista ison määrän nuuskaa ja myydä sitä. Järkipuhe ei mene perille. Mitä on tehtävissä?

Pauliina

Voi sentään. Nuuskaahan ei saa Suomessa myydä. Sitä saa tuoda maahan vain omaan käyttöön, rajallisen määrän.

Hyvänä puolena perheenne tilanteessa näen, että poika puhuu teille asioistaan ja haaveistaan. Se on hienoa. Pysytte näin tilanteen tasalla. Koettakaa vaalia vastaisuudessakin näin hienoa puheyhteyttä!

Joudutte myös toteamaan, että lapsi haaveilee vääristä asioista. Olette yrittäneet järkipuhetta. Se on edelleen tarpeen. Pojalle kannattaa vakuuttaa, että yleensä tällaiset kauppaamiset tulevat jotain kautta julki ja saattavat edetä poliisiasiaksi. Haluaisiko poikanne oikeasti tällaisia selvittelyjä ja mahdollisia seuraamuksia?

Tietysti, jos haluatte pitää todella tiukkaa linjaa, voitte sanoa pojalle, että ilmoitatte poliisille, koska ette halua, että hän tekee lainvastaisia asioita. Tässä tietysti on se vaara, että poika lakkaa kertomasta teille suunnitelmistaan, ja se taas on huono asia. Eli ehkä se järkipuhe on yhä paras konsti, sitä kannattaa jatkaa.

Vastaa aiheeseen: 18-vuotias poikamme aikoo salakuljettaa ja myydä nuuskaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös