Siirry sisältöön
Nimetön

Onko nykyään hyvinkin yleistä että annetaan 13-14 vuotiaiden pelata 18v ikärajan pelejä? Meillä on asiasta väännetty jo monta viikkoa kun emme ole ostaneet ja joillakin on ja sitä on nyt ihan kaveripiirissäkin ihmetelty kun olemme niin tiukkoja…Ostatteko tuon ikäiselle lapselle k 18 pelejä?

Nimetön

Maailman vahhin vetoomus kuulunee: ”mut kun ihan kaikki mun kaveritkin saa”… Ehkä joku saakin, mutta itse olen vastannut aina, että meillä ei käy. 18-vuoden ikäraja ei muista poiketen ole käsittääkseni suositus, vaan ehdoton kielto. Välillä on kurjaa olla tiukka.

Nimetön

Se on hyvä, että muillakin pipo kiristää. En tosiaan anna alaikäisten lasteni pelata k18 pelejä. Saa ihan rauhassa reuhata ja mankua, silti en helly. Mä olen tylsä ja mälsä ja en tajuu. Mutta mun tehtävä onkin olla se, joka laittaa rajat ja katsoo, että niissä pysytään. Ei mulla ole ajatuskaan olla mikään paras kaveri omalle lapselle. Sen aika tulee aitten paljon myöhemmin. Eikä mua haittaa, vaikka ”kaikki muutkin saa pelata”. Ei ole mun vastuulla, mitä muissa perheissä on sovittu. Meidän perhe ei ole kaikki muut ja meillä on omat säännöt.

Ainoa hankaluus asiassa on ne kaverit, joilla ko. pelejä on ja joiden luona lapsi haluaisi aikaansa viettää. Mutta konstit ne on siihenkin.

Tsemppiä vaan ja pidä rajat! Kiität itseäsi myöhemmin!

Nimetön

Mukava kuulla että on muitakin tiukkiksia. Minulla on ollut periaate jo pitkään että DVD:t, pelit ym vuokrataan ja ostetaan ikäsuositusten mukaan. Olen vääntänyt kättä tästä kauan lasteni kanssa mutta kun aloitin sen jo lasteni ollessa pieniä niin he vain ovat taipuneet asiaan. Poikkeustapauksissa olen antanut heidän katsoa jotain vanhemmalle tarkoitettua mutta silloin olen järjestänyt niin että katson sen lasten kanssa. Eniten harmittaa kuitenkin ne itkut jotka tulevat kun lapseni ovat saaneet katsoa jotain kaverin luona ja se olikin hurjan pelottava. TAi tekkarista tulevat ohjelmat päivisin. Mutta kovin on yleistä että on perheitä joissa ei välitetä ikärajoista. Nyt lapseni ovat jo 14- ja 16-vuotiaat ja ovat kauhuissaa jos kuulevat jonkun nuoremman pelaavan tai katsovan k-18 pelejä tai leffoja. Ole rohkeasti aikuinen lapsillesi.

Nimetön

Ongelmana meillä on se, että isä muuttanut pois kun poika oli kolmevuotias. Isä ostellut alaikäiselle k 18 pelejä ja saa isän luona katsoa k 18 elokuvia.- Isä jopa kannustaa siihen, karaisumielessä!
Viime jouluna sai vain yhden paketin isältä ja siellä oli väkivaltainen k 18 peli. Oli aika kurjaa ottaa se pois.
Hankalaan tilanteeseen isä meidät laittoi.

Minusta niitä pelejä ehtii sitten pelaamaan vaikka vanhainkodissa. Enkä muutenkaan pidä pelaamista välttämättömänä.

Vastaa aiheeseen: 18v pleikkaripelit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös