Siirry sisältöön
Nimetön

Nyt alkaa kärsivällisyys loppua. Tyttäreni täytti juuri 2 vuotta. Käyttää vielä suurimmaksi osaksi vaippaa sillä vahinkoja sattuu niin usein etten ehdi pyykätä tarpeeksi kuivia puhtaita housuja. Ongelma on se, että päiväunille mentäessä tyttö saattaa olla 1/2h hiljaa itsekseen jonka jälkeen kaikessa hiljaisuudessa riisuu itsensä alasti (myös vaipan) ja pissaa tahallaan sänkyyn.Eilen keräilin myös kakkaa jonka oli päästänyt suoraa sänkyyn ja levitellyt sitten pitkin sänkyä ja myös lattialle.Eikä sekään suinkaan ollut ensimmäinen kerta. Peitto on jatkuvasti pyykissä samoin tyyny. Siksi olenkin jättänyt päiväunia väliin, eikä tällöin nuku päiväunia ollenkaan. Meillä on myös pian 7kk poika jonka kanssa tyttö tulee hyvin toimeen ja leikkivät yhdessä. Mustasukkaisuutta ei ole ollut sitten ainakaan 5kk:een. Nukkuvat samaan aikaan. Muita isoja ongelmia ei juurikaan ole. Syöminen on ollut tytölle aina vaikeaa mutta nyt sekin on alkanut sujua. Olen kokeillut laittaa vaatteet joita tyttö ei saisi pois mutta pirulainen osaa ko riisua ihan kaikki vaatteet.Tätä ei kuitenkaan tapahdu yö unille mentäessä, vaan nukahtaa kiltisti sänkyynsä. Olen lopen kyllästynyt vaihtamaan lakanoja. Mitä mun pitäs tehdä? Voinko jättää jo päikkärit just 2v:ltä poiskaan? Tyttö nukkuu n.20-08(09) eli 12-13h yö unet.

Nimetön

Hei
2-vuotias on juuri siinä iässä, jolloin vasta aletaan oppia kuivaksi. Eri lasten kypsyminen tuossa asiassa tapahtuu yksilöllisesti. MLL:n Vanhempainnetin sivulla kohdassa Tukivinkkejä arjen tilanteisiin ja siellä kohdassa lapsi oppii kuivaksi on hyviä vinkkejä, miten lapsta voi yrittää opettaa kuivaksi. Luulen, että sieltä saat hyviä vinkkejä.
Itse tuossa tilanteessa yrittäisin varmistaa, ettei hätä unilla pääse yllättämään ja laittaisin lapsen potalle aina ennen päiväunia, mutta tämä taitaa olla liian suoraviivainen ajatus.

Nimetön

Hei
Lapsen kuivaksi oppiminen on kovin yksilöllistä eikä 2-vuotias vaippojen käyttäjä ole mikään harvinaisuus. Jos vahinkoja tapahtuu kovin usein, voi asian jättää vähäksi aikaa kypsymään ja yrittää muutaman kuukauden kuluttua uudellen. Tärkeämpää on se, ettei kuivaksi oppimisesta tule ahdistavaa kummallekaan, ei lapselle eikä vanhemmalle.
Kertomasi ilmeisen tahallinen sängyn kastelu ja ulosteella sotkeminen sopii uhmakäyttäytymiseksi, joka voi liittyä esimerkiksi siihen että kuvaksi oppimisesta on tulllut jonkinlainen arvovaltakysymys. Toisaalta se voi osaltaan liittyä myös siihen, että tyttäresi ei enää tarvitsekaan päiväunia ja pitkästyessään keksii tekemistä, jolla varmasti saa huomiota.
Kerrot joskus jättäneesikin tytön päivunet väliin, mutta et mainitse miten tyttö jaksoi sitten loppupäivän. Jos tyttö nukkuu 12-13 h yöunet ja menee ongelmitta nukkumaan iltaisin, voisit ehkä kokeilla päiväunien pois jättämistä vaikka hän vielä melko pieni onkin. Onhan unenetarvekin yksilöllinen asia.
Jos päiväunet pois jättämällä jää pyykkäyskin vähemmälle, jää enemmän aikaa ja energiaa nauttia ipanoista! Hyvää syksyä toivottaa

Vanhempainnetin päivystäjä Miina

Nimetön

Hei!
Meillä oli kanssa samanlaista hetki sitten. Tyttö oppi riisumaan itsensä ja vaippansa ja pissasi ja jopa kakkasi sänkyynsä. Toruin ja selitin asiaa hänelle, ei auttanut. Sitten kyllästyneenä pyykkäämiseen keksin laittaa vetoketjullisen yöpuvun hakaneulalla kiinni, jonka vielä teippasin että lapsi ei saa näpelöityä sitä auki. Eipä enään saanut vaatteitaan ja vaippojaan pois.

Nimetön

Hei! Kuivaksi oppiminen on todella yksilöllistä ja tärkeintähän on, että asiasta ei tehdä liian suurta numeroa. Ennen päiväunia potallakäynti ja pelkästä käynnistäkin paljon kehuja. Tarvitseeko lapsi välttämättä päiväunet? Jaksaako päivän hyvin, jos ei päivällä nuku? Pystyisitkö päiväuni ajan olemaan huoneessa lapsen kanssa, nukuttamaan lapsen ja vahtimaan että ei pääse riisumaan itseään + vaippoja pois, pystyisit siis puuttumaan tilanteeseen heti.

porkkana

yöpaita väärinpäin päälle, näin meillä tehtiin kun alkoi riisumaan. vetoketjun yläpää jää niskaan, ei saa auki. unohti sitten koko asian.

Vastaa aiheeseen: 2 vuotias pissaa tahallaan sänkyyn

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös