Siirry sisältöön
Nimetön

2,5-vuotias tyttömme on todella huono syömään: aamupalaksi kelpaa vain muutama viinirypäle tai muuta hedelmää ihan vähän, tai yksi desi maitoa ja makkaranpalanen, tai puolikas sose tms. mistä ei saa energiaa. Leipää, puuroa tai jugurttia on ihan turha edes koittaa, sillä ne lentävät lattialle. Monesti myös maito lentää lattialle. Olen koittanut vaihdella eri ruokalajeja niin, että joka aamu on jotain erilaista, mutta turhaan. Sama touhu jatkuu lounaalla, välipalalla, päivällisellä ja iltapalalla. Olen ottanut kaikki herkut pois hänen saatavilta. välillä hän käy jääkaapilla ja kysyy itseltään, mitä hän haluaisi. Kun sitten tarjoan ruokaa, niin ei hänellä olekkaan nälkä. Ja koska hän on päivän lähestulkoon syömättä, alkaa se iltashow, ja siihen kuuluu itku sängystä, että hän haluaa ruokaa. jollen mene heti antamaan ruokaa, hän repii sängystä kaikki lelut ja lakanat pois patjaa myöden ja pomppii sängyn laveteilla. ja sitä kestää niin kauan, että sitä ruokaa tulee hänelle.

Meidän vuoden vanha tyttömme syö paljon enemmän päivän aikana, kuin tämä vanhempi. Tätä syömislakkoilua on kestänyt jo puolisen vuotta. Paino ei juurikaan nouse, mutta neuvolan sallituissa käyrissä tyttö siitä huolimatta kasvaa. Hän on iloinen, energinen, touhuaa niin sisällä kuin ulkonakin paljon. Leikimme päivisin paljon yhdessä ja vuotiaan ollessa päikkäreillä teen 2,5-vuotiaan kanssa yhdessä jotain kivaa (satutuokio, piirtämistä, ulkoilua tms.).

Miten ihmeessä saisin lapsen syömään? Pakottaa en voi. Vaihtelun vuoksi olemme nyt kesällä syöneet kuistilla ulkona, joskus hän haluaa syödä olohuoneessa. Kerran menin kaverin luo lounasaikaan, ja koitin syöttää siellä. Ei vaikutusta…

Nimetön

Hello

Meillä on 3v ja 2v pojat. Molemmilla erilainen ruokahalu.
Esikoinen on nirsompi mutta syö enemmän. Meillä lakkoiluun
On auttanut se että ei yhtään saa mitään aterioiden välissä. Vain
Vettä olen antanut kun on jano. Kun on sitten ulkona leikkineet jne on ollut nälkä
Ja ruoka maistunut. Itse annan konkreettisia kehotuksia edim ” syö kaksi porkkanan palaa vielä” jne
Toimii useimmiten. Vaikka jää päivällinen ja iltapala välistä niin silti en ole antanut mitään.
Aamulla sit on alkanut ruoka maistua!
Pääasia että kuitenkin kasvaa eikä kasvukäyrät hälytä!!
Tsemppiä arkeen, sitä me äidit todella tarvitsemme kahden taaperon kanssa!!

Nimetön

Kovasti tsemppiä sinulle. Meillä on auttanut yös se, että mitään herkkuja ei ole annettu ruokailujen välissä ja syömisessä on jouduttu tiukentamaan todella paljon sääntöjä. Esim. ruokapöytään ei tuoda leluja, samalla kun syödään ei katsota tv:tä, ruoka syödään vain ruokapöydän ääressä, ruualla ei leikitä jne. Käytänmme kolmen varoituksen tekniikka. Kun alla on 2 varoitusta, niin kolmannella varoituskerralla ruoka lähtee pöydästä pois, kuten syöjäkin ;D Seuraavan kerran ruokaa tarjotaan ruoka-aikaan. Kyllä nälkä on porsaan ruokapöytään ajanut. On ollut myös vastaavanlaisia tilanteita illalla, että nälkäisenä on joutunut nukkumaan. Ruokaa ei ole annettu kiukutteuista huolimatta. Toiminut on.

Kannattaa muistaa, että lapset ovat yksilöitä ja ruokahalu on myös yksilöllistä. Jos epäilet lapsesi ravinnonsaantia, anemiaa tms. niin ehdottomasti kannattaa käydä lääkärin puheilla.

Ruokailussa olen itse huomannut, että liika ”nalkuttaminen” ja muistuttaminen vie hermot kaikilta. Kun ruokailusäännöt käydään ENNEN syöntiä läpi ja ruokailun aikana toimitaan näiden mukaisesti ja tätä toistetaan tarpeeksi monta kertaa, niin pitäisi alkaa toimimaan.

Nimetön

Kannatetaan!!

Vastaa aiheeseen: 2,5-vuotias ei syö ja nukkumaan meno on vaikeaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös