Siirry sisältöön
Nimetön

Minulla on kohta 7 kuukauden ikäinen tyttö. Hän on vauvasta asti nukkunut eri huoneessa kuin me vanhemmat. Meillä alkoi univaikeudet tytön ollessa 5 kuukauden ikäinen. Jätimme niihin aikoihin myös tutin pois ja siihen hän tottui hyvin. Nykyisin hän nukkuu säännöllisesti noin 10-11 tuntia yöunta. Mutta herää yön aikana kolme kertaa ja aina samaan aikaan eli 23.00 02.00 ja 04.30 Kun hän herää alkaa todella voimakas itku niin että hänellä kyyneleet valuu silmistä. Rauhoittuu kun otan syliin ja kun lasken takaisin sänkyyn huuto alkaa uudestaan. Muutaman kerran otan vielä syliin mutta sitten jätän hänet omaan sänkyyn vielä itkemään. Usein tämän jälkeen hän itkee vielä noin 3-4 min ja nukahtaa itsekseen.

Mitä voisimme tehdä ettei hän heräisi huutamaan tuota 3 kertaa samoihin kellon aikoihin? Tämä alkaa käymään raskaaksi kun en itse kerkiä missään kohtaa nukkumaan tarpeeksi pitkää unipätkää. Tyttö on kyllä aamulla pirteä ja nukahtaa 2 kertaa päivällä päiväunille. Päiväunet kestävät noin 2 tuntia molemmilla kerroilla.

Mikä olisi muuten ihanteellisin lämpötila lapsen huoneessa?

Kiitos paljon avusta.

Nimetön

Hei.Neuvoisin,että otat asian puheeksi neuvolassa.Siellä osataan varmasti auttaa.Tilanne selvästikin häiritsee teitä ja on teille vaikea,joten lapsi voi mennä ”unikouluun”,jossa lapsen unta rytmitetään sairaalaolosuhteissa.En kuitenkaan tiedä voiko näin pieni lapsi mennä sellaiseen ja en tiedä siitä sen enempää.Kannattaa selvittää asia.Vauva kehittyy ensimmäisen elinvuotensa aikana huimasti ja monella vauvalla se jossain määrin näkyykin yöunissa.Heräily saattaakin olla teillä vain ohimenevä vaihe.Onko teillä jo puhjenneet hampaat?se saattaa vaikuttaa heräämisiin.Oletteko varmoja ettei vauva herää nälkään.Antakaa lapselle niin paljon ruokaa,että nälkään herääminen on poissuljettu vaihtoehto.Lapsi saattaa nukkua paremmin jos vatsa on täysi.Tietenkin kun vauva nukahtaa nopeasti niin tilanne voi johtua jostain muusta.Voisiko tutin poisjättö vaikuttaa heräilyyn jotenkin?Vaikka lapsi tottui sen pois ottoon niin saattoi tutti toimia ikäänkuin rauhoittajana lapselle.Mitö jos kokeilisitte antaa tuttia vauvalle?Siitä luopuminen saattaa tietenkin olla vaikeaa,mutta aina kannattaa kokeilla.Uskon kyllä että löydätte teidän perheelle parhaan ratkaisun.Mielestäni voitte antaa lapsen itkeä hetken aikaa ennen kuin hän nukahtaa,koska kyseessä on vain 3-4 minuuttia.Mietin myös että läheisyys selvästikin rauhoittaa vauvaa,joten sitä kannattaa ja pitää tarjota paljon vauvalle.Sanoisin ,että ihanteellisin lämpötila lapsen huonessa on 19 astetta.Näin olen lukenut.Se on vauvalle sopivan viileä.

Vastaa aiheeseen: 7kk yöheräilyt

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös