Siirry sisältöön
Huolestunut

Hei,
Meillä on juuri 9 vuotta täyttänyt poika, joka on parhaillaan tutkimuksissa adhd- ja asperger-piirteiden vuoksi. Elämä pojan kanssa on ollut aina jonkin verran haastavaa, mutta olemme pärjänneet hyvin. Viimeisen puolen vuoden aikana pojan käytös on kuitenkin huomattavasti muuttunut. Aiemmin tasaisesta ja hyväntuulisesta pojasta on tullut uhmakas ja ailahtelevainen. Hän saattaa rajoittamistilanteissa saada raivokohtauksia, jolloin tavarat lentävät ja saattaa jopa käydä käsiksi. Tällaista ei ole koskaan aiemmin ollut. Tuntuu, että pojalla on tunteiden säätely aivan kadoksissa. Miten muut 9-vuotiaat käyttäytyvät? Kovasti mietityttää,että mikä on ikään liittyvää ja mikä mahdollisiin tuleviin diagnooseihin.

Sv

Heippa! Minulla samanikäinen poika, joka aikoinaan keskosena syntynyt. Jonka seurauksena paljon tourette/adhd liittyviä oireita. Asiaa ei vielä tutkita, kun käyttäytyy koulussa tosi hyvin mutta aina tilanteet purkautuu kotona. Nyt ollut pitempää päivittäiset raivokohtaukset, ei anna perikksi yhtään, uhkailee tavaroiden hajottamisella jne. En tiedä voimistaako ikä nyt näitä oireita jotenki.

Piip

Viime syksynä olin tosi ahdistunut, kun oma aiemmin iloinen ja hyväkäytöksinen 9-vuotias valehteli päin naamaa ja rikkoi useita yhdessä sovittuja sääntöjä. Tuntui, että oltiin yhtäkkiä ihan napit vastakkain koko ajan. Olin tosi ahdistunut, kun en tuttavilta keneltäkään löytänyt vertaistukea. Sitten löysin netistä hakemalla vaiheen nimeltä 9-vuotistaite. Kannattaa käydä tutkimassa, saattaa helpottaa vähän omaa jaksamista, kun ymmärtää, että ikäkauteen kuuluu kuohuntaa.

Vastaa aiheeseen: 9-vuotiaan käytös

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös