Siirry sisältöön
Nimetön

Tänä iltana siskoni soitti hyvin huolissaan tyttärestään, jota ei kuulunut kotiin. Tyttö oli keksinyt lähteä lähiostoskeskukseen kaverinsa kanssa.

Tällaista on tapahtunut jo useamman kerran. Tänään piti ensimmäistä kertaa soittaa poliisit. Kotona on aika sekavaa, eikä vanhemmat ole pystyneet pitämään lasta kurissa.

Poliisit eivät tällä kertaa tee lastensuojeluilmoitusta mutta jotain tämän asian kanssa pitää tehdä. Ei 9-vuotias voi yksin hengailla jossain lähiöostoskeskuksessa Helsingissä.

Mietin mitä kaikkea pitäisi nyt tehdä. Tilanne on niin paha, että asia pitää ottaa ihan tosissaan. Neuvot ovat tarpeen, kiitos!

Nimetön

Jos itse joutuisin tuohon tilanteeseen toimisin näin:
tekisin lapselle selväksi, että ellei tule sovitusti koulusta suoraan kotiin, äiti tulee joka päivä hakemaan koulusta (miltä se kavereista vaikuttaa).
Toisekseen puhuisin rauhallisessa tilanteessa lapselle, että maailmassa kaikki ihmiset eivät ole kivoja. Neuvoisin, että kenenkään kyytiin ei kannata lähteä jne.
Juttelisin vielä opettajien kanssa, voisivatko he jollain oppitunnilla puhua näistä asioista lapsille.
Ellei ala tulosta tulemaan 3 päivän aikana, menisin koululle kylmästi vastaan lastani. Syy – seuraus.
Vielä jos uhma tai huomionkipeys nostaisi päätään, ottaisin viikkorahat tms. pois.
Varmaan sitten vielä jos tilanne ei korjaantuisi, sanoisin, että nyt on kuulepas neiti sellanen tilanne, että sinä varmaan joudut vaihtamaan kotia, kun ei täällä näytä onnistuvan.

Vastaa aiheeseen: 9-vuotias karkailee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös