Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä mieltä olette?/ Mistä saisin tietoa? Esikoisemme 1v10kk on kotihoidossa menee nukkumaan vasta klo 21-22, kun ei aamulla ole kiire minnekkään. Meillä puuhaillaan aamuisin ja päivisin muuta, mutta laitamme television yleensä päälle 19.30 (jos katsomme salkkareita..) tai sitten klo 20-21. Lapsemme saattaa katsoa meidän kanssamme juuri esim. salkkareita ehkä noin 10 minuuttia, tai jonain iltana jotain csi/ncis :ää hetken, kunnes kyllästyy..
Lapsi ei ole osoittanut mitään merkkejä että häntä vielä pelottaisi ohjelmien sisältö, mutta ikää on nyt kuitenkin jo kohta 2v enkä haluaisi aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa pienelle- Mitä mieltä siis? / Miten muilla – laitatteko aina tv:n päälle vasta kun taaperot nukkuvat?

Nimetön

Itse avaan telkan vasta, kun lapset nukkuu. Oma lapseni on hyvin puhelias ja tuottaa ikäisekseen paljon sanoja ja lauseita. Olen huomannut hänen olemuksen kiihtyvän ja leikkejen muuttuvan, jos hän sattuu näkemään jotain ikään sopimatonta.

Nimetön

Otsikkosi kertoo kyllä vastauksen. Aikuisten ohjelmat ovat ohjelmia AIKUISILLE,ei lapsille.
Salkkarit ovat tyhjäpäisintä ”viihdettä” mitä tv:stä tulee, joten älä ihmeessä katso niitä itsekään :-)
TV kannattaa avata kun lapsi on mennyt nukkumaan tai leikkii toisen vanhemman/sisarusten kanssa eri huoneessa.

Nimetön

Poika 1v 8kk, tykkää katsoa pikku kakkosta joskus, enimmäkseen kaikki traktori/auto ohjelmat dokumentteina. Puhuu todella paljon. Salkkarit tyypistä draamaa ei näytetä todellakaan tämän ikäiselle. Luontodokkarit ja autopiirretyt on kivoja. Klo 21 alkaa vanhempien ilta kun poju mennyt unten maille. Usein kyllä sipahdetaan samaa kyytiä lapsen kanssa.

Nimetön

Hei, ei taida olla soveliasta noin pienen katsoa esim Salkkareita edes sitä 10min, siitä tulee helposti tapa ja miksi ihmeessä hänen pitäisi katsoa tv.tä ollenkaan!? Ei telkkaria tai tietokoneita tms alle 3v ollenkaan! Jos pieni lapsi katsoo sopimattomia tv-ohjelmia, vaikutukset eivät näy heti vaan esim vuosien päästä. Lapset ovat yllättävän tarkkoja huomaamaan asioita esim tunnelmia perheessä/telkkarissa ja ne vaikuttavat häneen herkästi. Lapsi ei osaa sanoa itse jos telkkariohjelmat pelottavat tai ahdistavat. Aikuiset usein aliarvioivat lapsen kykyä vastaanottaa asioita, he huomaavat yllättäviä asioita! Itse en antanut lasten katsoa edes uutisia kunnes olivat n.8v (muistaakseni) ja vieläkin pidetään kiinni ikärajoista peleissä ja tv-ohjelmissa (lapset 12 ja 14v) ja lapset sanovat nyt että ymmärtävät itsekin jo mitä väkivalta tai muu telkkarissa esim voi ihmiselle tehdä!

Nimetön

Me ollaan lapsen syntymästä lähtien (nyt 5-vuotias) tallennettu aikuisten ohjelmat digiboksille ja katsottu kun hän on mennyt nukkumaan. Tosin ei meillä ikinä ole lapsi noin myöhään valvonutkaan. Vaikkei ole aamulla kiire mihinkään, suosittelisin jonkunlaisen lapselle sopivan päivärytmin luomista. Saattaa olla hankalampaa muuttaa rytmiä jos päivähoito ja aamumenot joskus teilläkin alkavat. Sitä paitsi, vanhemmat saavat yhteistä aikaa kun lapsi menee aiemmin nukkumaan.

Vastaa aiheeseen: Aikuisten tv-ohjelmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös