Siirry sisältöön
Nimetön

Mistä voisi löytää vanhempia joilla olisi lapsella todettu aistiyliherkkyys. Äitinä olen tilanteessa että kaipasisin paljon vertaistukea että jaksaisi 7- vuotiaan aistiyliherkkän (dignoosin saanti kesken) lapsen kanssa

Nimetön

Mille lapsesi on aistiyliherkkä?

Omani on: vaatteiden lappu pistää, sipuli pitää pilkkoa tosi pieneksi, että voi syödä, saumat vaatteissa hankaa, suihkussa on inhottava olla…
on jo murrosikäinen ja luova täytyy arjessa olla: laastari lappujen päälle, mahdollisimman siistisaumaiset vaatteet… suihku onkin oma juttunsa, johon en vielä ole ratkaisua keksinyt.

Nimetön

Hei,

Täältä löytyy vertaistukea… Itselläni 10v. lapsi, tunto, kuulo, ympäristö, raivarit, tunteiden hallinta, ruoka… Mistä aloittaisin?

Nimetön

Meillä 3-vuotias tyttö, jolla on mielestäni selkeästi esiin tulevaa aistiyliherkkyyttä sekä tunto- että kuuloaistin osalta. Ollaan saatu nyt tt:lta hyviä vinkkejä arjen tilanteisiin ja jonotetaan tt-arvioon. Jonon pituus on kuulemma 6kk! Tämän vuoksi saatiin ohjantaa puhelimessa ja materiaalipaketti kotiin. Kaipaisin kovasti vertaistukea muiden aistiherkkien lasten vanhemmista, mutta mitään fb-ryhmää, sähköpostilistaa, keskustelupalstaa tms. ei tunnu löytyvän. Perustetaanko? :)

Nimetön

Meillä aistiyliherkkyyttä kaiken muun lisäksi. Kahden viikon päästä ensimmäinen aika perheneuvolaan. Itselläni paha aistiyliherkkyys.

Nimetön

Täällä myös yksi 4 vuotiaan lapsen äiti kaipailisi vertaistukea aistiyliherkkyys asioissa. Lapsellani äskettäin todettu aistiyliherkkyyksiä ja vaikka tuntuukin että näen lapseni ihan uusin silmin (moni asia avautui tämän diagnoosin tultua) niin olen myös ajoittain epätietoinen kuinka auttaa lastani. Joten, jos joku fb-ryhmä tms. on jo olemassa missä voisi vaihtaa kokemuksia niin liittyisin mielelläni :)

Nimetön

http://erityisherkat.wix.com/erityisherkat

onko tämä linkki tuttu?

Nimetön

Ikivanha aihe, mutta googlaamala löysin ja aihe ajankohtainen

Meillä samat, ja lisäksi mm.

– valoyliherkkyys (silmiin sattuu)
– hiusten harjaus/pesu sattuu
– kynsien leikkaus ja puhdistus sattuu
– korkeat kaulukset, huivit tms kuristavat.

Suihku on meilläkin ongelma, kylpyammeesta sen sijaan tykkää. Onko kelään ratkaisua siihen, miten pikkiriikkisen kylppärin suihkunurkkan voisi fiksata jonkun istuma-ammetynnyrin?

Äiti

Hei,
Tämä tilanne on kyllä niin raskas.
Onko tähän mitään mikä auttaa?
Vaatteet, vesi, rasvat, pissalla käynti ja ne raivarit.
Kukaan ei pysty auttamaan lapsen hoidossa kun käytös on niin voimakas ja räjähtävää. Täysin silmitöntä raivoa.

Onko olemassa lääkitystä tueksi?

Vastaa aiheeseen: aistiyliherkkyys

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös