Siirry sisältöön
Nimetön

hei,tein tälläisen päätöksen luovuin kaikista oikeuksistani 16vuotiaaseen tyttäreeni, haluan kysyä mitä tämä asia tarkoittaa käytännössä minun kohdallani, tytön isä sai yksinhuoltajuuden, minulla ja tyttärelläni on sama sukunimi, saako mitenkään vaihdettua hänelle isän sukunimen en ole naimisissa tytön isän kanssa , ja miten en halua olla tyttäreni kanssa missään tekemisissä miten tämä asia järjestetään ,voiko tytön isän uusi naisystävä hakea tytön äitiyttä, en tiedä mistä saan apua tähän asiaan olen todella kiitollinen neuvoista

Nimetön

Hei!

Sinulla on monta kysymystä, joihin pystyy vastaamaan vain lakia tunteva lakimies.
Apua tällaisiin asioihin saa totta kai asianajotoimistoista, mutta myös yleiset oikeusaputoimistot auttavat tavallisia kansalaisia.

Et kerro syytä, miksi haluat luopua oikeuksistasi 16-vuotiaaseen tyttäreesi, mutta varmasti sinulla on painava syy, minkä takia olet ratkaisuusi päätynyt.

Tavallisena ihmisenä ajattelen, ettei sinun ehkä enempää tarvitsekaan tehdä. Tytön isä voi hoitaa muut käytännönjärjestelyt eli ottaa tytön omalle nimelleen jne.

Vaikka nyt luovuit oikeuksista tyttäreesi, niin hän on jo parin vuoden päästä täysi-ikäinen ja silloin hän itse sekä vastaa että päättää asioistaan.
Vuosien kuluessa saatatte molemmat tulla toisiin ajatuksiin ja haluattekin olla yhteydessä toisiinne. Oletko ajatellut tätä?

Toivon, että löydät ja saat apua.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös