Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä tekisitte, jos teillä olisi n. 3-v poika lapsi, joka haluaa/kokee olevansa tyttö? Itse kutsun häntä isoksi tytöksi, kun hän niin haluaa. Hänellä ei ole ns. tyttöjen vaatteita. Luonteeltaan hän on myös rauhallinen. Mieluiten hän leikkii kotileikkejä, barbeilla, nukeilla jne.. Häntä ei kiinnosta autot ja rajut leikit.

Mitä tekisitte ja minkä takia? Saako tämän ikäistä lasta kutsua tytöksi vai pitäisikö tuuppia enemmän ”poikamaisempiin” leikkeihin???

Nimetön

Hei huolestunut vanhempi!

3-vuotias poikasi haluaisi olla tyttö ja hän on kiinnostunut tyttömäisistä leikeistä poikien touhujen sijaan. Poikasi ikäisenä lapsi työstää sukupuolirooleja, se on oleellinen ja normaali osa lapsen kehitystä ja seksuaalista kasvua. Lasta kiinnostavat kovasti sukupuolten väliset erot. On myös täysin normaalia, että lapset kokeilevat vastakkaisen sukupuolen roolia: pojat haluavat olla tyttöjä, tytöt haluavat olla poikia. Kyse on kuitenkin useimmiten ohimenevästä kaudesta lapsen kehityksessä. Varsinainen seksuaalinen identiteetti kehittyy vasta murrosiässä, hormonien vaikutuksesta. Itse kannustaisinkin sinua olemaan huoletta ja takertumatta stereotyyppisiin käsityksiin tyttöjen ja poikien leikeistä. Tärkeintä on, että poikasi saa kokemuksen hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisesta juuri sellaisena kuin on.

Ns. rauhallisemmista leikistä pitäminen on varmasti myös temperamenttikysymys. Luonteeltaan rauhallinen poika nauttii kenties enemmän tyttöjen jutuiksi mielletystä rauhallisemmasta tekemisestä kuin poikien rajuista ja äänekkäistäkin touhuista. Poikien leikitkin alkavat varmasti kiinnostaa, kun ikää tulee lisää ja yhteisleikin ja kavereiden merkitys korostuu. :)

Nimetön

Meillä oli neiti jo kahen vuojen iästä vakaasti sitä mieltä että hän on poika. Kaksi vuotta meni kokonaan poiken vaatteissa ja lyhyet hiuksetkin piti saaha. Neljän vuojen ijässä kun tuli tyttö kavereita leikkeihin enemmän mukaan niin halu olla toisinaan tyttö ja nykyään haluaa jopa mekkojakin. Poikien vaatteita ei vieläkään saa heittää pois ja jos esim lähtee traktorihommiin niin haluaa laittaa poikien vaatteet päälle. Kovin paljon ei tyttöjen leikeistä ole koskaan perustanut, koneet ja autotalli vetää edelleen puoleensa mutta vilkas luonnekin varmaan ajaa poiken mallisiin leikkeihin kun ei tarvi istua paikoillaan ja keskittyä pieniin asioihin. Mutta kyllä se sieltä ajan kanssa tulee se oma persoona, moinen roolin haku kuuluu ikään.

Nimetön

Hei,

Kuulostaa siltä, että teillä on aivan ihana hoivaviettinen ja rauhallinen poika, ties vaikka päätyisi hoitoalalle isona! :D

Itse en ehkä kutsuisi poikaa kuitenkaan tytöksi, koska hän on fyysisesti poika. Mutta painottaisin jatkuvasti, että siinä ei ole mitään pahaa tai väärää, että tykkää leikkiä nukeilla tai barbella eikä välitä rajummista ns. poikien leikeistä tai autoista ym. Ehkä pojalla on sellainen käsitys, että ainoastaan tytöille nukkeleikit ovat sallittuja ja siksi haluaa itseään kutsuttavan tytöksi, että saa oikeutuksen nukkeleikkeihin. Minusta tärkeintä on tehdä pojalle selväksi, että hän on tärkeä ja että häntä rakastetaan riippumatta siitä, minkälaisia mieltymyksiä leikkien ym suhteen hänellä on.

Onkohan hän muuten tullut kiusatuksi toisten lasten taholta? Haluaako hän myös muidenkin kuin omien vanhempiensa kutsuvan häntä tytöksi? Se saattaa johtaa kiusaamisiin, joten senkin suhteen ehkä olisin varovainen ”tytöttelyn” suhteen. Pojan kanssa kannattaa jutella, että kaikki ovat erilaisia ja toiset tykkää autoista toiset nukeista ja silti kukaan ei ole toistaan huonompi!

Mukavaa syksyä!

Vastaa aiheeseen: äkkiä mielipiteitä…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös