Siirry sisältöön
Nimetön

Hei, mikä avuksi, kun 4 vuotias avomieheni poika kiukuttelee ja heittelee tavaroita. Muutin kolme kuukautta tähän perheeseen johon kuuluu nykyinen avomieheni ja 4 vuotias poika. Poika on vuoroviikoin isällään ja vuoroviikoin äidillään,hänellä on kolme lasta ,joka kyseinen poika on vanhin.Poika on kyllä luonteeltaan voimakastahtoinen ,mutta välillä ihana 4vuotias poika. Hän saa raivarin välillä,kun ei toimi leikit sen mielenmukaan ja komentaa isäänsä aika usein.Mikä avuksi ,silloin kun saa poika raivokohtauksen…siis heittää tavaroitaan tai potkii isäänsä ??? Mitenkä saisin autettua poikaa??? ja myös on ongelma,kun ei tahdo pojalle ruoka maistua tai lähtee ruokapöydästä pois??

Nimetön

Hei,

Avomiehesi 4-vuotias poika tuntuu testaavan rajoja teillä ollessaan. Poika saattaa hakea huomiota ja hyväksyntää voimakkailla reaktioillaan testatakseen mm. sen miten paljon isä hänestä välittää.

Uskon että sinun kannattaa keskustella avomiehesi kanssa siitä miten saisitte eri tilanteet paremmin pysymään hallinnassa. Avomiehesi voisi myös kysyä toimiiko 4 vuotias poika samalla tavalla äitinsä luona ja jos näin on, miten hän on saanut pojan käyttäytymään rauhallisesti.

Ruoan suhteen ei kannata olla huolissaan. Ennemmin tai myöhemmin 4-vuotiaalle pojallekin nälkä tulee ja tehty ruokakin maistuu.

Tilanteesta ei kannata huolestua enemmälti. 4-vuotias poika on tullut uhmaikään, johon räiskyvät tunteenilmaisutkin kuuluvat. Kun olette johdonmukaisia hänen kasvattamisessaan tilanne varmasti tasoittuu ajan myötä.

Yhteistyöllä saavutatte parhaan lopputuloksen!

Vastaa aiheeseen: ”apua kaivataan”

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös