Siirry sisältöön
Nimetön

Onko kellään yh:lla sellaista tilannetta täällä, että 8-vuotiaan pitäisi selvitä heräämisestään alkaen kouluaamusta itse? Miten onnistuu? Jos aikuinen lähtee työhön kotoa klo 06 ja lapsen tulisi lähteä kotoa kouluun klo 08 tai välillä klo 09. Etätyöt tms eivät ole mahdollisia ja työajat eivät jousta. Isovanhempia tms ei ole avuksi.
Tai herätättekö lapsenkin aamuviideltä, ja katsooko sitten PikkuKakkosta pari tuntia joka aamu…?

Nimetön

Oletko ajatellut lapsenvahtia joka olisi lapsesi seurana niillä ajoin kun tarvitsee? :)

Nimetön

Hei!
Joko lapsesi osaa kellonajat? Jos osaa, niin laittakaa lapselle kello herättämään ja tehkää yhdessä aamun aikataulu paperille valmiiksi, johon merkitsette kaikki aamun toimet(vaatteet päälle, vessassa käynti, syönti, repun pakkaus, hampaiden pesu, ulkovaatteet…) oman kellonlyömän kohdalle. Näin hän aluksi tämän tuen kanssa opettelee aamutoimensa ja pian ne tulevat jo rutiineiksi, ettei hän enää tarvitsekaan jatkuvasti apua asiassa.

Vanhempainnetin Apuvälineitä-osiosta(Työkalut ja sieltä Lapselle: Koululaisen aamu) löytyy valmis pohja, minkä mukaan voitte aamuaikataulun täyttää. Tai toki vain ottaa vinkkejä siitä ja tehdä ihan oman näköisenne aikataulun :)

Onnistuuko sinulla soittaa töistä lapselle, että hän on varmasti herännyt? Tai senkin voi laittaa aikatauluihin hänelle omaksi hommakseen…

Toivottavasti teillä aamut helpottuvat! Tsemppiä jatkoon :)

Yks mummi

Onko lapsesi luokkatovereissa ketään, jonka kanssa voisi viettää ysin aamuja? Tunnetko luokkatovereiden vanhempia? Olisiko naapuriapu puolin ja toisin mahdollista, ainakin sen verran, että jos lapsille tulee hätätilanteita, voisivat pyytää apua? Tämänikäisten yksin kotona oleminen lisääntyy jo kovaa vauhtia iltapäivisin ja kohta iltaisinkin.

Yh

Hei, miten on käytännössä toiminut?

Itse en uskalla edes yrittää, kun lapsi on ilmoittanut, ettei pärjää aamuja yksin. Ei osaa lähteä tai katsoa kelloa tai jotain. Nyt meidän täytyy alkaa opettelemaan ensi syksyä varten.

Iltapäiväkerho paikkaakaan ei saanut tokaluokkalaisena täällä Oulussa. Meidän onneksemme kuitenkin pystyin lyhentämään työaikaani 30 h/vk. Aamuisin lähdetään yhtä aikaa, lapsi kouluun minä töihin. Kasin aamut olis parhaita, mutta koulu alkaa välillä ysiltäkin. Onneksi on päivätyö ja liukuva työaika. Iltapäivät joutuu olemaan sitten yksin. Ei ole helppoa yksinhuoltajana pienen arkajalan vanhempana. Kukkarossahan tuo tuntuu, kun kelan korvauskaan ei kummoinen ole.

Sydäntä särkevää on, kun ei kavereitakaan ole koulun jälkeen, ja joutuu olemaan yksin kotona monta tuntia.

Nimetön

Hei, mikä tilanteenne on nyt? Onko lapsesi tyttö vai poika? Onko tilanteenne iltapäivisin helpottunut? Tuli vain mieleen kysäistä kun olisin tarjonnut apua ja näin oma lapseni olisi saanut iltapäiväksi leikki/pelikaverin. Viestistäsi ymmärsin että Oulussa asutte.
Tosin huomasin että olit viestisi on viime vuodelta….
Apu edelleen voimassa 😊.

Vastaa aiheeseen: Arkiaamut yksin kotona?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös