Siirry sisältöön

Ekaluokkalainen kysyy, mitä on seksi – mitä vastata?

Nimetön

Mikä on sopiva keskusteluntaso tuonikäiselle? Tältä sivustolta löysin vastauksia vain lähempänä murrosikää oleville. Vanhemmilta kavereilta oli siis sanan kuullut ja kai ymmärsi, että se liittyy eri sukupuoliin ja sukuelimiin.

Asiaa sivuten, vanhemmilta kavereilta on kuullut myös alakielistä sanastoa ja kirosanoja. Ymmärtää kyllä, että nämä ovat kiellettyjä sanoja, mutta miksi? Mikäs siihen olisi hyvä vastaus, itselle tuli vaan mieleen se iän ikuinen ”kun ne vaan on” :( No, sen verran osasin sanoa, että kirosanat eivät ole kaunista käytöstä ja niitä usein käytetään toisten ihmisten ärsyttämiseen. Olisiko muita hyviä vastausehdotuksia?

Nimetön

Eihän seksi mikään kirosana ole..voi vastata vaikka,että on aikuisten keskinäistä hellimistä..

Nimetön

Minä olen aina kysynyt lapselta, outojen ja arkojen kysymysten kohdalla, että mitä sinä itse luulet mitä se on. Sitten ainakin tietää pohjan millä tasolla se ajatusmaailma liikkuu.
Todennäköisesti tietää vain sanan seksi eikä muuta. Kun alkaa nämä nimittelyt ja homo keskustelut, meillä lapsi tiesi sanan homo, mutta ei sitä mitä se tarkoittaa. Pyysin häntä käyttämään sanaa uudelleen kun tietää mitä se tarkoittaa. Ei kannata käyttää sanoja joita ei tiedä mitä ne merkitsee ja joku voi tietää paremmin kuin hän ja siitä voi tulla ongelma.
Ei kannata antaa koko aikuisen tietämyksen valua lapselle, jos se ei pysyty sitä käsittelemään. Ei ne sitä tietoa tarvitse. Sitten kun ajatus maailma on sillä tasolla, että ymmärtää itse, voi asiasta tarkemmin keskustella jos tuntee tarpeelliseksi. Ei kannta sekoittaa niiden päätä enempi kuin on tarve. Huvittaa välillä nämä pienet kävelevät tietokirjat, jotka varmaan toistavat asiat mitä heille on kerrottu, mutta eivät yhtään osaa sisäistää.

Vastaa aiheeseen: Ekaluokkalainen kysyy, mitä on seksi – mitä vastata?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös