Siirry sisältöön
Nimetön

Olen ekaluokkalaisen lapsen äiti ja ongelmana meillä on lapsen kiusaaminen. Kiusaaminen alkoi heti viime elokuussa, kun koulu alkoi. Samalla luokalla on lapsi joka kiusaa; haukkuu, tönii, potkii, lyö, nippistelee, vähättelee, sulkee ulkopuolelle, omii muita lapsia…
Otin heti yhteyttä kouluun, mutta opettaja (sekä rehtori) vähättelivät asiaa ja sanoivat, että se on ihan normaalia tämän ikäisillä. Nyt kun ensimmäinen luokka on loppumaisillaan, niin sama meno on jatkunut ja loppukeväästä vielä pahemmin.
Ongelmana on nyt se, että kun lapsi tulee kotiin iltapäivällä, hän on sulkeutunut, vihainen, tiuskii, ei välttämättä puhu jne. Ja meillä on aina kotona puhuttu asioista, oli ne sitten mitä tahansa. Mutta pahinta on illat. Silloin purkautuu paha olo (?) kun lapsi saattaa raivota jopa 2 tuntia. Se on huutoa, itsensä mollaamista, tavaroiden heittämistä jne. En enää tiedä mitä voin tehdä. Omat voimat alkaa olla jo loppumassa. Koulussa kävin asiasta (jälleen kerran) keskustelemassa, mutta sen sijaan että kiusaaja laitettaisiin kuriin, sanoi opettaja että minun pitäisi mennä jonnekin keskustelemaan. On varmaan totta sekin, mutta koska kiusaaja kiusaa myös muita lapsia siellä, niin eikö koulun pitäisi puuttua asiaan! Opettajan mielestä mitään radikaalia ei voi tehdä kiusaajan suhteen, esim. siirtää toiseen luokkaan, koska se voi olla vahingollista näin pienelle lapselle. Sanoin, että kyllä kiusaaminenkin on vahingollista lapselle.
Välillä mietin mitä tulevaisuus tuo tullessaan jos tämä jatkuu näin. Ja miten voin auttaa omaa lastani? Pitääkö jaksaa raivoamista päivästä toiseen ja odottaa että se menee joskus ohi?

Nimetön

Kuulostaapa hurjalta! Se on totta, että kiusaamiseen on vaikea puuttua, koska se saattaa olla hyvin hienovaraista, juuri ulkopuolelle jättämistä, ikäviä katseita, kuiskimista ym. Jos lapsella on selvästi kiusaamisen takia näin paha olla, niin yksikään vastuullinen aikuinen ei voi jättää asiaan siihen, että tällaista se on tämän ikäisten lasten kanssa.

Omaa poikaani on kiusattu jonkin verran ekan luokan aikana, joka on juuri näkynyt ahdistuneisuutena,kiukkuna ja raivoamisenakin koulusta tullessa. Olen myös huomannut, että hänen on ollut toisinaan vaikea kertoa asiasta, mutta kun olen nähnyt, että jokin vaivaa, niin olen vain keskustellut, keskustellut ja keskustellut ja lopulta asia on selvinnyt.

Olen heti ottanut opettajaan yhteyttä, joka on onneksi ottanut asian tosissaan ja kiusaaminen on vähentynyt. Rangaistuksena kiusaajille on ollut jälki-istuntoa sekä viesti kotiin. Sanoin myös, että jos kiusaaminen ei lopu, niin haluan keskustella kiusaajien vanhempien kanssa kasvokkain.

Kova siis pitää olla ja vaatia asioita lapsensa hyväksi. Olen myös kertonut lapselleni kuinka tyhmää ja raukkamaista kiusaaminen on ja, että syy ei ole missään tapauksessa hänen.

Voimia teille!

Nimetön

Hei!
Kyseessä teillä varmaankin poika?

Kävin 4 v sitten oman lapseni kanssa saman asian läpi. Koulu ehdotti myös keskusteluapua minulle?! Otin kuitenkin lastenpsykiatriseen pkl:aan yhteyttä sekä kaupungin koulutoimenjohtajaan.
Toisesta luokasta lähtien kiusaajapoika joutuikin sitten vaihtamaan koulua, koska kuuleman mukaan hänellä oli kotiolot sellaiset, että vanhemmat eivät kasvattaneet.
Meidän pojalla ollut siitä lähtien kavereita, aloitti jääkiekkoharrastuksen ja kesällä pelaavat jalkapalloa. Ota yhteys koulutoimenjohtajaan heti!

Nimetön

Moi!
Meidän tyttöä alettiin tokaluokalla kiusaamaan syksyllä ja pahoinvointi näkyi sit iltaisin kotona. Sain kuitenkin pitkän suostuttelun jälkeen hänet avautumaan ja kertomaan mikä on. otin heti yhteyttä luokanvalvojaan ja kiusaajan äidille soitin siltä istumalta. siihen loppui se ja nyt kiusaaja on jo tytön kaveri ja käynyt meillä kylässäkin.
eli HETI puuttuminen ja jos ei ope + kiusaajien vanhemmat ole yhteistyökykyisiä niin vaadit heti luokan vaihtoa, niinkuin serkkuni teki pojalleen ekaluokalla.

Nimetön

meillä alkoi paras eskari kaveri kiusaamaan heti koulun alettua.olen ollut kolme kertaa yhteydessä kouluun ja hetken on parempi, mut kiusaus jatkuu taas. tänään opettaja soitti, että mun tyttö on häirikkö ja heti koulupsykologille.. jaa tää, jota on kiusattu onkin syyllinen………

Nimetön

Hei

Tyttäreni luokalla ekalla ja tokalla oli samanlainen tilanne. Tyttöä kiusattiin ja kiusaajia oli monta. Luokalla oli muutama poika, jotka kiusasi ja he kiusasivat myös muita.
Ensimmäisenä otin yhteyttä muihin vanhempiin, kartoitimme tilannetta ja kukin tahollaan otti opeen ja rehtoriin yhteyttä. Jokainen kertoi vain omista kokemuksistaan. Älä puhu kuulin ”tolta ja tolta” tai tee omia johtopäätöksiä. Fakta faktoina. Mitä tapahtunut, missä, miten, kuka jne. lapsen kertoma pitää ottaa todesta. Aluksi oli tuota vähättelyä meillekin. Asiassa pitää kuitenkin olla tiukkana. Kerrot lapsesi käytöksestä ja raivoamisesta (sitä oli meilläkin. Lapsihan raivoaa teille, koska te olette turva kun koulussa on vaikeaa ja muutenkin pitää käytöksessä skarpata.
Kuka tahansa voi mennä seuraamaan opetusta, meillä yksi äiti oli useamman päivän katsomassa opetusta ja välitunneillakin.
Älä missään nimessä anna asian olla. Vähitellen meillä on asiat menneet kuntoon.
Myös vanhempainillassa asia rohkeasti esille.
tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Ekaluokkalaisen kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös