Siirry sisältöön
Nimetön

Tyttöni on ekaluokalla ja lukee helppoa tekstiä suhteellisen sujuvasti, vaikeampaa hitaammin. Opettaja on alkanut uhkailemaan luokan kertaamisella. Meillä on 3 vanhempaa lasta ja he olivat tuossa iässä heikompia lukijoita. Ihmettelen suuresti tilannetta ja olen yrittänyt selvittää perusteita siihen. Ainoaksi perusteeksi nousee, ettei lukeminen ole sujuvaa. Matikka ja muut aineet menevät erittäin hyvin. Mistään ei löydy vertailukohtaa, esim miten ovat muiden koulujen käytännöt ja muiden lasten lukeminen ekaluokan tässä vaiheessa. Olisiko kenelläkään tietoa siitä, mikä on lukenisen tavoitetila ekaluokan lopussa? Opetussuunnitelmassa mainitaan ekaluokan kohdalla vain lukemaan oppiminen ja ei mitään määrettä sen sujuvuudesta.

Nimetön

Ensimmäisenä kouluvuotena on tärkeää hahmottaa kirjamet ja opetella liu-uttamalla lausumista.
Tietäisitkö kaupungistanne ketään yksityistä puheopettajaa, jolla voisitte lapsenne kanssa käydä tekemässä ikäistään vaativan ns. sujuvuuslukutestin.
Pelkän mainitsemasi asian vuoksi ei lasta voi laittaa uusimaan ekaa luokkaa.
Lisäksi tiukan paikan tullen voit vedota tähän:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980628

kohdat 16, 16a ja 17.

Nimetön

Jos lapsesi lukee, ei varmasti ole mitään syytä jättää häntä luokalleen. Mikähän mahtaa olla todella syynä luokallejäämispuheissa? Uhkailua se tuskin lienee, mutta voihan lapsesi opettajalla olla joku huoli puheiden taustalla. Saako lapsesi tukiopetusta? Käykö hän erityisopettajan tunneilla? Eihän ketään suoraan vain jätetä luokalleen ilman muita edeltäviä tukitoimia. Kysyhän vielä reilusti opettajalta asiasta.

Vastaa aiheeseen: Ekaluokkalaisen lukutavoitteet

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös