Siirry sisältöön
Nimetön

Hei.
Ahdistaa tällä hetkellä kovin. Aviomiehen kanssa joudun vähä väliä kiistaan kasvatusasioissa teinin kohdalla. Mies ottaa pojan kanssa yhteen jatkuvasti, eivät oikeastaan puhu tavan asioista lainkaan keskenään. Miehen mielestä hänellä on oikeus tutkia esim pojan taskut, epäillessään tupakointia. Minä en hyväksy sitä. Minun mielestä asioista tulee keskustella. Väsyn ja itken usein.

Nimetön

Meillä puolisoni kanssa on myös vaikeaa 13-v. pojan kanssa. Ainaista kiistaa kaikesta. Poika on periaatteessa kaikkea vastaan, Koulunkäynti ei kiinnosta, vain kännykkä ja tietokone.
Samoin mieheni on liika ärhäkkä. Ehkä miehet eivät huomaa, että ainut viesti on negatiivinen. Olen koettanut puhua miehelleni. Se auttaa satunnaisesti.lLen yrittänyt sanoa, että tekisivät yhdessä jotain miesten juttuja. Luulen, et teinille se ois tärkeetä. Meillä ongelma, kun mies aina töissä.Itsekin suutun usein, kun poika on ainak kaikessa vastahankainen. Pinna palaa.

Koeta neuvotella miehesi kanssa kahden, kerro että ymmärrät hänen huolensa, mutta että olisi parempi lähestyä asiaa eri suunnasta, jos esim. pelkää pojan tupakoivan.

Jaksamista sulle!

Nimetön

Keskustele rauhallisesti miehesi ja poikasi kanssa yhdessä mitkä ovat yksityisyyden rajat ja missä kulkee vanhempien vastuu. Joskus roolien vaihto auttaa. Eli ota sinä esim. pojan rooli, isä sinun rooli ja poike sinun rooli ja roolipelatkaa tilanteet.

Nimetön

Tapelkaa oikein kunnolla niin sitten ei enää jaksa.
Pojan kanssa ei varmasti tule luottamuksellisia välejä ellei olla avoimia asioiden suhteen. Jos hän ei puhu hän ei puhu. Kyllä ne asiat sitten joskus ns. aukeavat. Parempi vaihtoehto on ottaa sellainen kanta, että poika tietää, että vaikka hän tekisi mitä vanhemmat auttavat häntä ja ovat käytettävissä.
Ainoastaan rakkaus saa riitelemään eli teidänkin riitanne johtuvat siitä, että te rakastatte ja välitätte toisistanne hyvin paljon. Ongelmatonta elämää ei ole kenelläkään. Ilmaa pitää välillä puhdistaa niin sitten jaksaa olla mukava. Kukaan ihminen ei aina jaksa olla mukava. Pojan takia riidelkää sillä tavalla, ettei hän joudu sitä koko ajan katselemaan. Menkää vaikka ulos kävelylle riitelemään.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös