Siirry sisältöön

Ero raskausaikana ja vauvan tapaamiset isän kanssa

Tiina

Hei,

Mieheni on katkaissut parisuhteemme äkillisesti yhteisen toivotun raskauden aikana. Olemme kuitenkin sopineet hänen tulevan synnytykseen. Hän haluaisi tavata syntyvää vauvaamme kuitenkin paljon. Hänellä ei ole aikaisempia lapsia. Asian tekee mutkikkaaksi se, että asumme 650 km päässä toisistamme. Alunperin hänen piti muuttaa kanssani yhteen omalle paikkakunnalleni, koska minulla vielä kotona asuva nuori aiemmasta parisuhteesta.

Vauvan isä olettaa nyt ottavansa vauvan hoitoonsa omaan kotiinsa jo melko nuorena (muutaman kk ikäisenä) ja kokee näin auttavansa minua ja tämän olevan ihan normaalia. Hän ei koe 650 km matkustamista pienen kanssa ongelmana kuin minun päässäni. Tiedän asian aiheuttavan riitaa, jos asiasta yritän hänelle kertoa tai olen eri mieltä. Hän ei myöskään halua ottaa itse näistä asioista selvää, koska kokee kaikkien osaavan kasvattaa lapset maalaisjärjellä.

Minkälaisia päätöksiä yleensä tapaamisista tehdään pienen vauvan ollessa kyseessä? Toki haluan tukea isän ja lapsen yhteyttä, mutta aika rankalta kuulostaa lapsen puolesta ja toisaalta eroaika itsestäni olisi pitkä, kun matkoihin jo menisi 2 kokonaista päivää.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös