Siirry sisältöön
Nimetön

Petin vaimoni luottamuksen ja nyt on ero tulossa. Kolme lasta on jäämässä vaille kahta rakastavaa vanhempaansa. En myöskään tiedä kuinka itse tästä selviän…tuntuu että maailmani romahtaa. Olen rikkonut lasteni elämän pieniksi palasiksi pettämällä heidätkin…

Nimetön

Hei, nimimerkki Ero tulossa. Luin viestisi ja ymmärrän, että olet ahdistunut, samoin vaimosi.

Ensin tulee mieleen, että ovat asiat vaimosi ja sinun välillä miten tahansa, lapset tarvitsevat aina teidät molemmat. Äiti ja isä ovat korvaamattomia, vaikka asuisivatkin eri osoitteissa. Et eronkaan mahdollisesti tullessa häviä lastesi elämästä ja isyytesi jatkuu.

Toinen asia: aikuisten kannattaa hakea apua tällaisessa kriisissä. On hyvä puhua asiasta puolueettoman ulkopuolisen läsnäollessa. Kun loukkaantuminen, riita, ahdistus, syyttely ja syyllisyys ovat päällimmäisinä, ei ehkä kumpikaan osapuoli jaksa kuulla toistaan. Loukatuksi tuntevan on saatava tuntea itsensä kuulluksi ja hän voi ajan kanssa antaa anteeksi, vaikka ei hyväksykään tekoasi.

Sinä itsekin voit ehkä jossain vaiheessa antaa anteeksi itsellesi. Et varmaan tarkoittanut seurauksia näin kohtalokkaiksi, mutta jälkeenpäin et voi asialle enää mitään. Voitte vain vaimosi kanssa yhdessä miettiä, mitä haluatte elämältä. Onko teidän vielä mahdollista, jonkin ajan kuluttua, tavoittaa ne rakastavat tunteet, joiden ansiosta päädyitte yhteen ja perustitte perheen. Usein se on mahdollista, mutta vie kyllä aikaa, että loukattu vaimosi pystyy jälleen luottamaan sinuun.

Toivon, että välinne jotenkin selviävät, vaikka päätyisittekin eroon. Lasten ja itsennekin takia teidän aikuisten on hyvä selvittää asiat niin hyvin kuin mahdollista.

Sinun, samoin kuin vaimosi, on myös mahdollista soittaa tai kirjoittaa kriisistä MLL:n Vanhempainpuhelimeen tai Vanhempainnettiin. Palvelut ovat nimettömiä ja luottamuksellisia. Toivon kevääseenne valoa kaikesta huolimatta.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös