Siirry sisältöön
Nimetön

Mulla on mieheni kanssa kohta kk ikäinen prinsessa joka valvoo useita tunteja sen jälkeen kun herää yöllä syömään. Kuluneen kahden viikon aikana nukkunu pari yötä normaalisti (ekana yönä nukku yht kyytiä aamuun ja toisen yön heräs pari kertaa syömään). Ongelmia siinä et mite saa uudellee nukahtaa yösyötön jälkeen. Kaikki keinot oon kokeillu ja oon yksin yöt ku miehen on pakko nukkua yöt ku opiskelee ja en uskalla antaa valvoa öisin ku suurentaa huomattavasti kohtauksen (epilepsia) saamisen riskiä. Viime yönä sain nukkukaam tai oikeestaan aamua oli jo se, vähä enne 7. Yöt on levotont pyörimist ku ois muurahaisia vaipoissa ja kitinää joka raastaa hermoja! Onko kellään mitään vinkkejä mikä vois auttaa? Alkaa koht olla loppu ja vihaan koht öitä ku toisella pienellä hankala olla (mahaongelmien takia annan Cuplatonia) ja tuntuu etten osaa tehä mitään oikein saatika auttaa toisen oloa.

Nimetön

Hei, vaikea varmuudella auttaa, mutta ensinnäkin kyse saattaa olla koliikista, joka yleensä menee ohi viimeistään 3 kk iässä ja sille ei kai paljon muuta voi tehdä kuin yrittää jaksaa. Ongelmasta kannattaa myös keskustella neuvolassa. Oman siskoni kaikki lapset ovat vauvoina olleet hyvin allergisia ja äidin omat syömisethän menevät pieninä määrinä äidinmaitoon ja vauvat ovat reagoineet jopa niihin. Siksi imettävän siskoni ruokavalio on hyvin rajoitettu, mutta tässä asiassa pitää konsultoida allergialääkäriä eikä ryhtyä omatoimisesti karsimaan. Tuliset ja kovin mausteiset ruoat kannattaa kokeiluluonteisesti kyllä jättää hetkeksi pois omasta ruokavaliosta. Muita vinkkejä en osaa antaa.
Tsemppiä ja jaksamista!!

Nimetön

Kun syötät yöllä ja/tai vaihdat tarvittaessa vaippoja, ethän laita valoja päälle etkä puhele vauvalle? Pidäthän huoneen mahdollisimman pimeänä ja tilanteen mahdollisimman hiljaisena ja rauhallisena? Oma vauvani alkuun kakkasi joka yö ja taskulampun valossa vaihdettiin vaipat. Kun olet syöttänyt, pidä häntä pystyasennossa hetki ja/tai yritä röyhtäyttää. Nosta lapsi olkapäätä vasten ja kävele asunnossasi vaikka ympyrää, muista pitää äänet ja valot pois.
Fakta on se, että vauvat 0-3 kk asti eivät erota yötä päivästä eikä heitä saa väkisin rytmittää ”normaalin päivärytmin mukaisesti”. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että yöllä valvotaan ja päivällä nukutaan, eikä kertakaikkiaan sille voi mitään. Kokeile antaa myös maitohappobakteeritippoja ja syö niitä pillereinä itsekin. Monelle on auttanut jos maha vaivaa. Itse olen antanut vastasyntyneestä asti (ja itse käytin raskaana ollessa sekä niin kauan kuin imetän), lasipullossa on d-vitamiini mukana joten ei tarvitse kaksia eri tippoja antaa.
Pohdi myös omia syömisiä, jotkut reagoi niihin. Jos olet kokeillut kaikkia ohjeita useita päiviä peräkkäin eikä mikään auta, ota yhteys neuvolaan. Näin voit kertoa heti, että olet kokeillut useita konsteja ja terveydenhoitaja voi mahdollisesti ohjata lääkärin juttusille, ja lääkäri päättää tehdäänkö allergiatestejä. Jotkut vauvat eivät siedä äidinmaitoa, siskoni poikavauva oli yksi tällainen. Älä odota liian pitkään, aloita uudet konstit heti ja Joulun jälkeen yhteys neuvolaan jos ei toimi/parannusta mihinkään suuntaan.

Vastaa aiheeseen: Esikon nukkumattomuudesta öisin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös