Siirry sisältöön
Nimetön

Olen 15 ja valehtelen vanhemmilleni kaikista pienistä asioista,haluan siitä eroon.Olen myös pettänyt vanhempani ja kylällämme liikkuu perättömiä huhuja vanhemmistani.Itse en ole niitä kaikkia levittänyt,haluaisin tekoni tekemättömäksi,mutta se on mahdotonta.Olen yrittänyt parantaa tapoja mutta en muista kaikkia sääntöjä ja minulle saa koko ajan sanoa samoista asioista.En halua tätä,mitä teen.Vanhempani ovat niin väsyneitä.Biologinen äiti muuti kauas,toiselle paikka kunnalle kun olin 1vuotias ja äiti puoleni on ollut minulle kuin oma äiti ja kasvattanut mut.Tapaan kuitenkin biologista äitinäni usein.Pettäminen tuntuu todella pahalta.Vanhemmat kyllästyvät sanomaan pienistä asioista´,ja ovat todella väsyneitä siihen.

Nimetön

Hei,

Hienoa että kirjoitit tästä haasteestasi meille! Olet selvästikin ottamassa vastuuta omasta elämästäsi kun kysyt tähän tilanteeseen ratkaisukeinoja.

Valkoiset valheet ovat joillekin nuorelle ja jopa aikuisillekin tapa välttää hankalia tilanteita tai kaunistella todellisia tapahtumia. Sinun tilanteessasi olet ehkä suutuspäissäsi tullut sanoneeksi jotain sellaistakin, josta on lähipiirillesi haittaa pidemmänkin aikaa. Se on kieltämättä hyvin ikävää ja tästä tavasta sinun on ehdottomasti päästävä eroon ihan ensimmäiseksi.

Totutuista tavoista on monesti vaikea päästä eroon. Sen vuoksi sinun kannattaa vaikka listata itsellesi paperille/kännykkään missä kaikissa tilanteissa tulet toistuvasti valehdelleeksi ja miksi. Kun olet kirjoittanut ne näkyville sinun on helpompi havaita vastaantulevat tilanteet ja välttää valehtelu tavalla tai toisella. – Joskus on jopa parempi olla hiljaa kuin säveltää jotain. Tilanteessa, jossa asia tuntuu tosi omalta/sellaiselta että totuuden kertominen voisi vahingoittaa jonkun tunteita voi myös reilusti sanoa että et ole halukas puhumaan kyseisestä asiasta.

Välität ja arvostat vanhempiasi ja äitipuoltasikin. Voit hyvin osoittaa sen heille sanoilla ja teoilla. Aloita jo tänään listaamalla nuo paheesi ja pidä huoli että lista lyhenee koko ajan. – Sen lyheneminen saa varmasti kaikkien mielialan parenemaan.

Rehellisyys vaatii rohkeutta, mutta vain aidot asiat lopulta kantavat eteenpäin ja takaavat sinulle ja läheisillekin uuden aurinkoisemman suunnan.

Pystyt tähän ihan varmasti!

Nimetön

Kiitos,hyvästä ja kannustavasta palautteesta.

Alueelle ‘Elämää murrosikäisen kanssa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös