Siirry sisältöön
Nimetön

Hei
Onko kellään kokemusta tai oikeaa tietoa,
eli onko isällä oikeus kieltää/estää lapsen muutto toiselle puolelle suomea?
Meillä siis tilanteena, olen 1,5v pojan kanssa kahden (minä lähihuoltaja), isäänsä pitäisi nähdä joka ke ilta sekä joka toinen su päivä. Nämä eivät toteudu ollenkaan, näkee siis todella harvoin kun isällä ei ole aikaa tai rahaa hakea tai edes ostaa ruokaa pojalle, sen 1 purkin verran. Ja nyt asutaan 7km päässä toisistamme, yleiset kulkee, sekä 1h kävelee suuntaansa.
Kumminkin on aikaa nähdä kavereita, kuskailla heitä ja käydä ulkona syömässä. Joka kerta joku uusi selitys.
Isänpäivä kuului hänelle mutta ei ollut rahaa mihinkään että voisi lastaan nähdä, sovittiin sitten että tuon pojan antamaan lahjansa isälleen ja hetkeksi leikkimään, hirveä kiire oli saada meidät pois kun pitää tehdä muuta.

Itse olen nykyiselle paikkakunnalle muuttanut useampi vuosi sitten, ja nyt mietinnässä jos muuttaisi takaisin synnyin paikkakunnalle, jossa perhe sekä ystävät ovat, tukiverkko. Ja tarvittaessa hoitoapua että pääsis kerran kk vaikka edes lenkille tunniks.

Meillä on yhteishuoltajuus kun ex ei halunnut antaa sen takia etten pääse muuttamaan takaisin synnyin seuduille ja että hänen äidillään on mahdollisuus tavata poikaa. Tapaamisia ei halunnut itselleen kun nuo ke illat ja joka toinen su päivä. Jotka eivät toteudu.

Eli siis onko isällä mahdollisuus estää muutto jos siihen päädyn?
Meneekö käräjän kautta vai mitä tehdä?
anteeksi sekavasta tekstistä.

Nimetön

Hei

Onpa ikävä tilanne teillä! Olisi niin tärkeää lapselle että hän tapaisi isäänsä ja viettäisi hänen kanssaan aikaa. Isäkin pitäisi saada ymmärtämään että lapsi todellakin tarvitsee hänen läsnäoloa.

Ymmärrän hyvin että haluaisit palata kotiseuduille, missä ystävät ja sukulaiset, tukiverkkosi on. Tarvitset välillä omaa aikaa sekä asioiden hoitamiseen että rentoutumiseen.

Isä voi periaatteessa estää muuttosi. Lue lisää Opuslexin sivustolta
http://opuslex.fi/lapsen-asuinpaikka-kuka-paattaa-yhteishuollossa/

Voit keskustella asiasta kuntasi lastenvalvojan kanssa ja kertoa mikä tilanne on: ettei isä hyödynnä tapaamisoikeuttaan ja ettei huolehdi hänen ruokailustaan tapaamisten aikana. Lastenvalvojan tehtävä on sovitella vanhempien erimieleisyyksiä (tapaamiset, elatusmaksut ym.) ja antaa tarvittaessa lausuntoja huoltajuuskiistoissa käräjäoikeuteen, jos niin pitkälle joudutaan menemään.

Yhteyden säilyminen molempiin vanhempiin olisi tietysti parasta lapselle mutta jos isä ei ”kerkiä” tavata lastaan niin et voi tanssia isän pillin mukaan loputtomiin. Sinun on ajateltava omaa hyvinvointiasi – lapsi voi paremmin jos sinä voit hyvin.

TOivottavasti saat asiat järjestymään. Hyvää loppusyksyä teille!

Nimetön

Hei, kysymyksesi on sen verran spesiaali, että sinuna kysyisin sitä sosiaalitoimesta. Tuntuisi oudolta, että näillä syillä voisi muuttoa kieltää, mutta tarvitset oikean vastauksen oikeasta osoitteesta.

Nimetön

Samaa mieltä olen, kannattaa selvittää asia ja toimia rohkeasti sen mukaan mitä uskot olevasi oikein perheellesi. Mielestäni kuullostaa siltä että sinulla ja lapsellasi olisi parempi olla kotipaikkakunnallasi. Äitinä olen huomanut miten tärkeä lähimmäisten tuki on. Ja uskoisin että on aika kuormittavaa kun lapsesi isä laiminlyö velvollisuuksiaan isänä. Rauhallista jouluaikaa!

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös