Siirry sisältöön
Nimetön

Mulla 10v tyttö. Hän hyvin herkkä puheille. Häntä kohtaan on selvästi henkistä väkivaltaa. Supattelua ja sit katsottu tyttöä ja naurettiin. Jätetty kaverisuhteesta kuin nallin kalliolle. On sanonut et hänestä tuntuu ettei hänestä tykätä :( äidin sydän särkyy… mitähän mahtaa tytöstä tuntua..Muutama kaveri puhuu välillä tosi rumaa sävyyn ja whatsapissa tulee kurjaa viestejä aika ajoin. Mitä ihmettä teen?? Kunsitten toisena päivänä tulee iloisssn et on ollut kavereita. Mutta sydänystävä puuttuu….
Onko kellään vastaavia kokemuksia?

Nimetön

Hei! Kiusaamistahan tuo on ja vielä kurjaa sellaista. Henkistä väkivaltaahan kun ei tunnisteta aina yhtä helpolla kuten mustelmia ja murtuneita luita vaikka hätä voi olla suurempikin.

Lukiessani viestiäsi kysyin heti mielessäni, onko tytölläsi harrastuksia? Itsekin, toki vähän vanhemman tytön äitinä koen että tyttäreni sai suuren avun harrastuksista missä saa tavata ns. omalla aikataulullaan ja vapaalla halullaan samanhenkisiä ihmisiä ja touhuta sitä mistä kaikki tykkäävät.
Miten olisi joku urheilulaji kuten ratsastus, jalkapallo tai tanssi? Entä luovempaa kuten musiikkiharrastus tai kuvataideryhmä? Partio, askartelu…?
Sieltä kavereiden ja seuran lisäksi voi napata kotiin muutakin kuten itsevarmuutta ja halun oppia uutta. Aina ei tarvitse olla suurta paloa lajia kohtaan varsinkaan aluksi sillä kokeilemalla sen parhaiten löytää.
Pidän omana ohjenuoranani että jos vain ripauskin kiinnostusta löytyy niin pari kertaa katsotaan ja mietitään onko se omanlainen juttu. Pakkoa ei mutta paljon rohkaisuja ja tukea.

Oletko ollut yhteydessä opettajiin ja muualle kouluun sillä heillä on velvollisuus puuttua asiaan.
Mielestäni 10 vuotias on vielä hyvin nuori ja whatsupit sun muut voisi jättää vähemmälle juurikin kiusaamissyistä, mutta loukkaavat viestit kannatta pitää ”todistekappaleena” vaikka koulun keskusteluja varten.

Herkkänä voi olla joskus vaikeaa elää ja onkin harmi että monesti juuri herkkiä ja tunnollisia aletaan kiusaamaan, mutta se voi olla ja on myös suuri voimavara ja rikkaus olla herkempi.
Sano että kuuntelet ja välität, ”äitiin voi luottaa”. Siunausta suuresti sinulle ja tyttärellesi!

Vastaa aiheeseen: henkinen kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös