Siirry sisältöön
Nimetön

Hei!Tyttäreni on neljännellä luokalla.Ensimmäinen luokka oli ihan ok,toisella luokalla alkoi ilmetä kiusaamista.Eräs luokan tyttö otti pomon roolin.Hänellä on kaksi lakeijaa,jotka ovat kyllä yksistään aivan kivoja,mutta pomon seurassa käyttäytyvät aivan toisin.Kolmannella luokalla tilanne oli pahimmillaan.Oli esim.tapaus,jossa tytär kyllä pyydettiin leikkimään hippaa,mutta hänen ollessa hippa ja saadessaan jonkun kiinni sanottiin”en oo enää pelissä”.Tätä jatkui jonkin aikaa,mutta onneksi naapuriluokan opettaja puuttui asiaan.Pomon porukka ei tervehdi,ei noteeraa mitenkään,kääntää selkänsä,eivät ole välitunnilla muiden kanssa ym.Kolmannen luokan alussa muuttui opettaja.Hän ei suostu missään tapauksessa myöntämään,että on olemassa jotain ongelmia.Hän sanoo vain”meidän luokassa ei ole kiusaamista,ei ole yksinjättämistä,keskustellaan yhdessä asioista ym.”Mutta en usko hetkeäkään että monikaan luokkalaisista uskaltaisi opelle mistään epäkohdista sanoa,koska opettaja on niin pelottava(jopa aikuisen mielestä),huutaa ja komentelee äkäisesti lapsia.(Selvennykseksi sanon,että olen itsekin hyvin topakka vanhempi,en siis hyväksy vapaata kasvatusta,mutta rajansa kaikella).Koulun rehtori vetää myös samaa linjaa.Huutaa opettajille ja useimmat opet eivät uskalla mennä kuin ääritapauksessa hänen puheilleen(tämäkin kuultu eräältä yläkoulun opelta,ei siis minun mielikuvitusta).Nyt lapsi sanoo,että”en minä nyt neljännellä ole niin paljon yksin”.Kuitenkin kysyessäni päivän tapahtumia ja välitunti kavereita,usein vastaa”seisoskelin vaan tai en löytänyt kavereita”.Nyt en tiedä mitä tehdä.Onko kellään antaa neuvoa.Onko parempi antaa ajan kulua,jospa tilanne paranee vai täytyykö tässä todellakin laittaa asunto myyntiin ja vaihtaa toisen koulun alueelle.Siinä vaan on taas riskinä uudessa koulussa uudet kiusaamiset.Mutta jospa edes opettaja olisi inhimillisempi.

Nimetön

Hei, älä missään nimessä ”jää” katsomaan ja odottamaan tilanteen muuttumista. Se ei itsestään parane.

Lapsemme oli Lahdessa koulussa. Koulukiusaaminen alkoi heti ensimmäisellä luokalla. Mikä tuntui aivan oudolta. Hän oli sosiaalinen, iloinen ja muut huomioiva. Mutta niin vain kävi.
Väänsin kättä opettajien kanssa monta vuotta. Kukaan ei myöntänyt mitään eikä kukaan nähnyt mitään.

Kuitenkin lapsemme ei halunnut kouluun ja lähti sinne aina itkien. Tuli kotiin takki syljeksittynä ja jalat mustelmilla.
Jos olisimme silloin tajunneet, olisimme menneet tekemään poliisille rikosilmoituksen opettajien välinpitämättömyydestä jne.
Nyt neuvon sinua, koska tiedän mitä helvettiä käyt läpi. Siihen mahtuu monta itkettyä ja valvottua yötä.

Jos ja kun opettajat eivät ota asiaasi vakavasti, voit vaatia kouluhallitukselta yksityisopetusta lapsellesi. Koulu on vastuussa lapsesi turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ellei se siihen pysty, kaupunki joutuu kustantamaan yksityisen opetuksen. Käykää yhdessä lapsesi kanssa lasten psykologilla, mieluiten yksityisellä(maksaa n.100e). Pieni hinta lapsesi tasapainoisesta tulevaisuudesta, vai mitä. Sillä paperilla menet ja anot lapsellesi yksityiopetuksen.

Ja vielä sen verran, että sinun lapsesi vaikuttaa järkevältä ja tasapainoiselta. Kiusaajilla on se ongelma ja yleensä johtuu kotioloista. Mutta ”meidän” on vaikea tuntea minkäänlaista empatiaa heitä kohtaan kun kohdistavat pahan olonsa meidän lapsiin.

Laita jotain tänne, mitä teille kuuluu tänään.

-myös kiusatun äiti

Nimetön

Moi,

Kiusaaminen koulussa on nykyään todella yleistä ja jopa ihan pakollista, että jokainen oppilas joutuu kiusatuksi.
Meillä ensimmäinen luokka meni ihan ok, mutta nyt toisella luokalla on kaikkea muuta. Olen huomannut arjessa pienet merkit, eli maanantai aamu on ihan hirveä, tulee hänellä tunteenpuuskia ilosta suruun, koulusta kun puhutaan, hän sulkeutuu kuoreensä, ei halua kommentoida. Yritän kysellä ilalla koulupäivästä, niin hän vastaa ettei ehdi nyt keskustella tai älä edes kysy, on vastaus. Olen monta kertaa yrittänyt hänen kanssaan keskustella, mutta jotenkin hän on myös jo luovuttanut. Jokainen aamu on meillä tuskaa, hän on jo käyttänyt kaikki sairaudet poissaoloihinsa, tai syyn ettei tarvitse mennä kouluun, flunssat, mahakivut, päänsäryt, kasvukivut yms.
yritin asiasta keskustella eräiden oppilaiden äitien kanssa, niin vastaus oli, että no teillähän on vain yksi lapsi ja sitten ettei meidän ”Sissi” ole tuollainen ja on hyväkäytöksinen lapsi ja täytyy vaan sitten kestää.
Tyttäremme sai lasit ja on nyt ensimmäinen tyttö luokalla ja siitäkin on nyt saatu kiusaamisen syy, kutsuvat häntä nyt rillipääksi, ja myös ollaan uhattu, että lasit rikotaan.
No, joo, meidän lapsessahan tuo kaikki vika on.
Opettaja ei ole asiaa kommentoinut, vaikka olen asiasta häneltä kysynyt. Joten olen ihan umpikujassa asian kanssa, itsekin käyn töissä päivät, joten olen väsynyt, kun murehdin yöt ja teen töitä päivät.
Mitä tehdä ??

Nimetön

Jos opettajat koulussa eivät lotkauta kiusaamiselle korviaan ja kiusaajan vanhemmat eivät tee mitään, niin ainoa keino on tehdä rikosilmoitus ja sitä suosittelen.

Nimetön

Hei!
Neljäsluokkalaiseni on ikäistään aikuisempi, hiljainen ja rauhallinen. Koulussa tapahtuu ns. huomaamatonta kiusaamista. Luokan fiksuin tyttö ja poika harrastavat henkistä kiusaamista poikaa kohtaan. Rehtorin ja luokanopettajan kanssa olen käynyt keskusteluja mutta asiaa ei ole selvitelty kunnolla. Kiusaaminen on niin huomaamatonta koulun aikuisille että heidän mielestään kiusamista ei ole. Onhan kiusaajiksi epäillyt hyvin menestyviä ja hyväkäytöksisiä aikuisten silmissä.

Kiusattu ja hänen vanhempansa syyllistetään mielellään sillä se on helpompaa kuin alkaa selvitellä asiaa syvemmin. Olen itse päättänyt että en anna periksi vaan vaadin asian selvittelyä kunnes jokin ratkaisu saadaan. Tämä vaatii meiltä vanhemmilta hurjaa tahdonvoimaa ja voimia kestää koulun syyllistävän asenteen kestämistä jne.

Olen päättänyt että lapsen tulevaisuuden vuoksi en luovuta. Kehotan muitakin vanhempia ryhtymään rohkeasti rakentavaan taisteluun jotta kiusattu saa riittävästi tukea.

Nimetön

Hei!

Niin kauan, kuin annat tavallaan hiljaisen luvan opettajille ja muille lapsenne kasvatukseen/opetukseen liittyen kohdella lastanne kyseisellä tavalla, niin kauan lapsenne kärii. Oikeasti. Nosta kissa pöydälle ja vaikka jätä lapsi pois koulusta, kunnes tilanne on selvinnyt: mistä on kyse ja kenen valtuudella?
Huoltajana olet se, joka päättää, missä kaappi seisoo ja raja kulkee.

Voimia ja vaadi selkärankaa lapsesi kasvattajille!!!

Nimetön

Ei se ole niin kamalaa, jos leikitään hippaa, ja sanotaan, kun tyttö ottaa kiinni, että ”En oo pelis”. On paljon vakavempaakin kiusaamista, esim. Juoruilu, fyysinen kiusaaminen, syrjiminen yms.
Olet nyt aika onnekas.

Nimetön

Täällä pienessä kyläkoulussa muutamien vanhempien pojat saivat jatkuvalla häirinnällä ja kiusaamisella erään opettajan burnoutiin. Ei tilannetta paranna yhtään,kun istuttaa pahantekijöitä jälki-istunnossa, sama meno jatkuu seuraavana päivänä. Vanhemmat eivät välitä kasvattaa lapsiaan, vaan vastuu sysätään koululle ja huomion hakuiset lapset hakevat huomiota ikävällä tavalla. En tiedä mikä auttaa, kiusaajien vanhempia on informoitu, mutta sama jatkuu. Onko rikosilmoitus ainoa vaihtoehto? Kiusaajat katsovat kotona k18 ohjelmia, vanhemmista eräs on myöntänyt asian!

Nimetön

Mitä??? Kuka vähättelee noin julmasti kiusatun kokemusta kiusaamisesta? Kuka on onnekas, ja miksi?

Tämän takia juuri kiusaamista ei saada kitkettyä. Aina löytyy niitä jotka painaisivat villaisella.

Nimetön

Edellinen viesti oli siis tarkoitettu Lilliputille.

Nimetön

Voi sinua lilliputti,et tainnut lukea viestiä kunnolla.Jos lasta ei noteerata mitenkään,käännetään selkä,ei vastata kysymyksiin,eikös se ole syrjintää?
Kenelläkään ei ole oikeutta vähätellä toisen tunteita.
Uskoakseni toisella opettajalla,joka seurasi tilannetta,on kyky erottaa kiusaaminen leikistä.
Mutta kaikkihan eivät kykene tuntemaan empatiaa,nähtävästi sinun mielestäsi lapsi pitäisi hakata,ennenkuin kiusaamisen tunnusmerkit täyttyisivät.

Vastaa aiheeseen: Hiljaista kiusaamista

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös