Siirry sisältöön
Nimetön

Olen eronnut avopuolisosta reilu vuosi sitten. Yhteishuoltajuus viikko isällä viikko äidillä rytmillä. Viime vuonna välimme olivat hyvät ja kaikista sopimuksista pidettiin kiinni molemmin puolisesti.

Vuoden vaihteessa alkoi sovittujen asioiden peruminen viime tingassa ja muutenkin nihkeämpi asenne. Syy selvisi, kun kuulin uudesta mies ystävästä. No problem, lopetin asioista sopimisen ja ehdotin, että hoidetaan viikot puhtaasti erillään. Sovimme, että ei tuoda lapsen elämään uusia ihmisiä, vaan hoidetaan eläminen/tapaileminen vapaa viikoilla. Äiti kertoi, että ei itse lapsena tykännyt, kun hänen äidin luona vieraili tuntemattomia miehiä ja oli todella ymmärtäväinen sekä hyväksyi mieluusti tämän järjestelyn.

Nyt kuulin sitten(tänään vähän yllärinä), että äiti on muuttanut alle kaksi kuukautta tuntemansa miehen kanssa yhteen asumaan eli sovituista asioista pysyminen näyttää olevan mahdottomuus. Poikani on kertonut minulle, että äidin luona on hirviö, joka kakkaa äidin päälle tai että hirviö on kylpyhuoneessa. Tämä sattui sopivasti samaan aikaan tämän uuden asukin muuton kanssa. Äiti on myös tällä viikolla suostutellut minut tai vanhempani hoitamaan poikaani koko ajan vedoten terveyteensä sekä hankalaan elämäntilanteeseensa. Minun piti hoitaa pari tuntia ja hakea päiväkodista, mutta nyt on jo kolmas päivä menossa. Poikani ei tunnu hinkuvan(olevan iloinen) enää äidin luokse, vaan olisi mieluummin isänsä kanssa.

Olenkohan nytten vain ylireagoinut? vai onkohan oikeasti syytä huoleen?

Nimetön

Hei!

Huolesi on aiheellinen ja on hyvä, että reagoit asiaan nopeasti. Mielestäni et ylireagoi, koska lapsen äiti on niin yhtäkkiä poikennut sopimuksistanne.

Pojan äidin kanssa olisi hyvä puhua asia selväksi kasvotusten. Yksinhuoltajuus on mahdollinen isälle, mikäli äidin kanssa yhteishuoltajuus ei toimi ja yhdessä pääsette huoltajuuden siirtämisestä sopimukseen.

Lapselle ei ole hyväksi jatkuva ”pompottelu” ja tilanteiden yhtäkkinen muuttuminen. Lapsen vuoksi tilanne olisi hyvä rauhoittaa ja saada hänen viikkorytminsä säännölliseksi niin kuin se oli jo aiemmin.

Lapset sopeutuvat yllättävän helposti uusiin tilanteisiin, mutta uuden ihmisen tulo kuvioihin on selvästi hämmentänyt poikaasi. Se, että hän tilanteeseen reagoi on ihan asiaan kuuluvaa. Varmastikin hänen reagointinsa on ohimenevää ja tasaantuu ajan myötä.

Mikäli lapsen äidin kanssa et pääse sopimukseen tai hän edelleenkin jättää noudattamatta sopimuksianne, niin on syytä kääntyä esim. kunnan/kaupungin perheneuvonnan puoleen. Neuvolasta voi kysyä oman paikkakunnan palveluja huoltajuusriidoissa.

Nimetön

Voi olla asia noin kuin ap kertoo, mutta toisaalta eihän hän voi estää ex-puolisoaan solmimasta uutta parisuhdetta… siis ihan oikeasti, ”sovimme ettei uutta parisuhdetta ja eksä sitten rikkoo tuon sopimuksen…?”

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös