Siirry sisältöön
Nimetön

Olen usein miettinyt sitä kuinka onnellisia ovat ne vanhemmat joilla on sellaiset isovanhemmat, jotka haluavat vilpittömästi olla lastenlastensa kanssa. On välillä todella sydäntäraastavaa ja surullista kuunnella, kun töissä tai vapaa-ajalla kuulee, kuinka isovanhemmat puhuvan siitä, että milloin he saavat jälleen nämä pienet kaverit hoitoon jne. Se sattuu varsinkin silloin, kun sellaista tukiverkostoa ei ole itselleen ’siunautunut’. Usein myös ystäväpiirini, joilla tukiverkosto on, pitävät asiaa niin itsestäänselvyytenä, että eivät voi tätä asiaa ymmärtää. Joskus tekisi mieli huutaa, kun he puhuvat avoimesti siitä kuinka ovat väsyneitä hoitamaan lapsia, vaikka olivat juuri viikon lomalla etelässä viettämässä miehen kanssa kahdenkeskistä aikaa…niin kaikki on suhteellista…mutta eihän tuohon oikein ilkeä sanoa mitään, joten olen pitänyt möyryt mahassa.

Asiasta on vaikea puhua kenellekään, koska tämä on aikamoinen tabu. Ei sitä voi vaan yksinkertaisesti kertoa ihmisille, että esimerkiksi omat vanhempani ovat ilmoittaneet suoraan etteivät ole kiinnostuneet isovanhempien tehtävistä, koska heilläkään ei ollut apua minun ja veljeni ollessa pieniä…

Kaikista ikävintä on, että asia ei ole totta,ainakaan omien vanhempieni kohdalla, koska muistan kuinka olimme usein hoidossa vähän ’milloin kenenkin luona’..silloin kun vanhempani reissasivat maailmalla. Myös veljeni hoiti minua itse ollessa myös alaikäinen vanhempieni ollessa poissa. Näistä ei tietenkään voi puhua, koska ihmiset ajattelisivat minun olevan jollain lailla epänormaali. Siksi tama asia on tabu, josta olen tottunut vaikenemaan ja hiljenemään. Onko kellään samanlaisia kokemuksia?

Nimetön

Meillä tilanne on toisinpäin. Haluaisimme lapsenlapset hoitoon,mutta emme saa. Miniä haluaa,että vain hänen vanhempansa saavat hoitaa lapsia. Olemme murheellisia tilanteesta, koska lapsethan tässä jäävät ilman toisia isovanhempiaan. Meillä kyseessä ei ole meidän,isovanhempien esim.huonot elämäntavat tai muut sellaiset asiat,joiden vuoksi emme lapsia kykenisi hoitamaan. Tämä ainoastaan miniän valinta.

Vastaa aiheeseen: Isovanhemmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös