Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä ihmettä tekisin 11-vuotiaan tytön kanssa, kun tietsikka ja kaverit ovat tärkeämpiä kuin sovitut kotityöt ja aina jää tavarat niille sijoilleen,mihin milloinkin,kun tuleekin jotain tärkeämpää tekemistä,yleensä tietsikalla mm. go super model-juttuja ja chattailyä.Tuntuu että tytön elämä pyörii vain oman navan ympärillä. Sopimuksia ei pidetä ja melkein aina eka vastaus kaikkeen on ”oota,kohta”. Olen lopen väsynyt,turhautunut ja kyllästynyt. Juuri äsken repesin saarnaan ja tuntui ,että en ihoni sisällä pysy. Katsoin parhaimmaksi vetäytyä suljettujen ovien taakse neuvoa/tukea täältä kysyyn.Ja ne kotihommat sovitut ei ole mitenkään hirveitä vaatimuksia,mitä kk-rahan (10,00) eteen olisi tehtävä: oman huoneen siivous ja vuoroviikoin tiskikoneen tyhjennys ja omien puhtaiden vaatteiden vienti omaan kaappiin. Pitäisikö jo alkaa vatimaan enemmänkin?Veli on toista maata: uskoo ja tekee vähemmällä kehottamisella,mutta välillä silläki vaikeaa..

Nimetön

Viestistäsi ei käynyt ilmi, oletko yh-äiti?
Pidä perhepalaveri: käytte säännöt läpi ja aikuiset päättää rajat. Tyttäresi on vaikeassa iässä ja vaarassa chattaillessään (olet kai tietoinen vaaroista?). Sovitte kirjallisesti, että työt pitää tehdä, jotta saa viikko-/kuukausirahan. Kun asiat menevät onnistuneesti, palkitkaa lapsia vaikka ylimääräisellä elokuvateatteriesityksellä/keilailulla/mitä harrastuksia paikkakunnallanne nyt on.
Tärkeintä on säilyttää oma maltti ja pitää linjauksista kiinni, muuten aikuisilla ei murrosiässä ole mitään valtaa enää.
Muista sanoa myös lapsillesi, että ne rajat ovat heidän turvallisuuden ja rakkauden tähden.

Voimia!

Nimetön

Hei, meidän porukka kuullostaa samalaiselta; 12v tyttö ei mielellään tee, 14v poika tekee. Yritän vaan pitää malttini ja olla suuttumatta; sanon vaan että vähennän viikkorahasta jos sovittuja asioita ei tehdä/joudun huomauttamaan monta kertaa,,meillä tepsii tai joudun kyllä joskus muuten kiristämään, annan kotiarestia tai kaveri ei pääse meille. Itse en palkitse koska kotityöt on työtä ja jonkun ne on tehtävä. Muuten olen samaa mieltä ed olevan kommentteihin, tällaista valtapeliä kotitöistä käydään takuulla aika monessa perheessä…..

Vastaa aiheeseen: Jatkuva kaaos tytön huoneessa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös