Siirry sisältöön
Yksin ja parhaani

Mistä alottais… olen ollut lapsen kanssa kaksin viimiset 10v. Mutkia ollut matkassa enemmän ku mielikuvitus (rikas sellainen) olis ikinä kyenny keksimään. Virheekseni joudun toteamaan että jossain kohtaa yritin pehmittää lapsen eloa kyselemällä liikaa hänen mielipidettään tekemisiimme. Nyt ongelma on ettei muksu tottele ollenkaan ja sanoo välillä ihan hirveitä asioita. Tuntuu että tein mitä hyvänsä ni teen väärin enkä saa tilannetta korjattua. Muksu nyt 10v – miten tän saa korjattua? Onko kokemusta ulkopuolisesta avusta tms? Vai onko tämä taas joku normaali uhmaikä??

Kukka

Hei itsellä on 4 lasta 1 on 11 v kohta ja uhma / murkku ikä painaa mutta itsellä on tapana kuunnella lasta. Ei lasten kasvatus ole helpoin laji. Ulko puolisen apua kannattaa miettiä jos tuntuu siltä että lapsen etu sitä vaatii (tai tila pahenee). Mutta puntarointiin asioiden suhteen käytä sydäntä ja päätä.
Mitä tuumaat mieheni ei halua 2 keskeistä aikaa jos otan asian puheeksi hän ahdistuu//tai ei halua. Haluaisin huomiota muutakin kuin sängyssä…. missä mättää? Hän ei halua käydä kavereilla perheenä tai 2 parina. Baareissa ei käydä en meikkaa ja Törsään muutenkaan itseen eli työ ja koti

Liisa

Hei
Ei taida olla ihan normaali tilanne. Haluat korjausta. Ehdotan perheneuvolassa käyntiä, sieltä saa asiantuntevaa apua.
Liisa

Eveliina

Hei,
hatun nosto, että olet 10 v ollut lapsen kanssa kahden. Lapsellasi taitaa todellakin olla esimurkkuikä. Oireet viittaavat kovasti siihen suuntaan. Yhden vanhemman perheissä se kaikki uho ja kiukuttelu kohdistuu tietenkin siihen ainoaan läsnä olevaan ja turvalliseen aikuiseen. On tärkeätä, että pysyt tässäkin tilanteessa aikuisena, etkä hyväksy kaikkea kohinaa. Se luo lapselle turvaa hänen koetellessaan rajojaan.
Toivottavasti sinulla on mahdollista ottaa omaakin aikaa ja tavata muita aikuisia esim harrastusten parissa.
Jos et ole vielä tutustunut MML:n vanhempain netin sivuihin, missä käsitellään murrosikäisten lasten kanssa toimimista ja rajojen asettamista. Esim ”liikennevalot= mistä nuori saa päättää on hyvä osviittaa arkeen. Itse ajattelin tuossa vaiheessa usein, että ”teflonoin” itseni, niin pystyn torjumaan pahimmat mölyt.
Jos tuntuu, että et jaksa ja lapsen oireilu pahenee, niin voit kääntyä perheneuvolan puoleen.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös