Siirry sisältöön
Nimetön

Olisiko jollakin kokemusta KiVa-tiimin toimista. Omalla kohdallani kävi niin, että lapseni oli tiimin käsittelyssä, koska oli selkeästi kiusannut luokkatoveriaan. Hänen käytöstään en puolustele, mutta jäi kaivelemaan, kun kotiin ei kerrottu koko käsittelyn aikana mitään. Onneksi lapsi itse kotona kertoi tapahtuneesta ja huomasin lapseni pakokauhun, vatsakivut, päänsäryt ja univaikeudet ja pystyin auttamaan häntä. Muutamia kuukausia tilanne uusiutui. Kiusattu oli äitinsä mukaan täysin tyytyväinen tilanteeseen ja tilanne oli korjaantunut, mutta opettaja oli jostakin syystä huolissaan ja aloitti kuulustelukierroksen uudelleen. Taaskaan kotiin ei otettu yhteyttä, vaan lapsi tuli koulupäivän jälkeen hysteerisenä kotiin ja kotoa otettiin yhteyttä kouluun

Voiko KiVan nimissä sivuuttaa vanhemmat kokonaan? Rikollinen aikuinenkin on oikeutettu oikeusapuun, mutta alakoululainen ei edes vanhempiinsa? Onko tämä käytäntö muuallakin?

Nimetön

Ainakin meidän koulussa näissä tilanteissa otetaan aina yhteyttä erikseen kaikkiin vanhempiin. Ja järjestetään sovittelutilaisuus,jossa kaikki asianosaiset ovat paikalla. Siis lapset ja vanhemmat,sekä koulun henkilökuntaa.

Nimetön

Kivassa ideana on nimenomaan se että lapsille annetaan ensin mahdollisuus itse selvittää asiat. Eli koulussa kiva-tiimi ja asianosaiset käyvät tilannetta läpi ja sovitaan seuranta tapaaminen. Asiasta informoidaan sen jälkeen myös lasten vanhempia. Vanhempia ei oteta heti aluksi mukaan koska heidän tunteet käy monesti niin kuumina. Ja lapsethan sen tilanteen ovat aluksi aikaan saaneet joten on ihan hyvä että heillä on itse mahdollisuus se myös selvittää. Kyllä siellä koulussa on hyvät ja asiansa osaavat opettajat ja/tai muu henkilökunta mukana asiassa ja he tukevat molempia osapuolia, kiusattua ja kiusaajaa selvittämään tilanne. Tässä tarvitaan luottoa lasten kykyyn hoitaa asiat.

Nimetön

Kouluissa on kovin erilaisia tapoja hoitaa tilanteet, vaikka sama konsepti on olevinaan käytössä. Kiva-tiimivaiheessa asia on kuitenkin jo siinä vaiheessa, että vanhempienkin tulisi tietää asiasta.

Vastaa aiheeseen: kivan toteutus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös