Siirry sisältöön
monika

Hei,
ei tämä ehkä tänne kuulu, mutta yritän kuitenkin. Löytyykö mitään ”lakipykälää”, jonka pohjalta lapseni toinen huoltaja suostuisi kommunikoimaan ”viralliset asiat” kanssani (vammaistukihakemus, lapsen terveys, lapsen koulunkäynti jne.). Ymmärrän, ettei hän halua puhua, mutta edes sähköposti, kirjeet, WhatsApp eivät toimi. Olemme molemmat huoltajia, virallisesti naimisissa.

MLL

Hei,

kiitos viestistäsi! Pohdit kysymyksessäsi, olisiko jokin lakipykälä, jonka nojalla saisit lapsen toisen huoltajan kommunikoimaan lapseen liittyvistä virallisista asioista kanssasi. On varmasti haastava tilanne, jos kommunikaatio lapsen asioihin liittyen ei onnistu edes viestitse.

Kerrot, että olette virallisesti naimisissa. Lapsen etu olisi, että kykenisitte hänen huoltajinaan yhdessä sopimaan lapseen liittyvistä asioista. Viestistäsi ei käy ilmi tilanteenne tarkemmin, mutta esimerkiksi perheasioiden sovittelu kunnallisena palveluna on taho, missä tarjotaan tukea asioista sopimiseen silloin, kun eroa pohditaan tai se on jo tapahtunut. Kannustan sinua olemaan yhteydessä oman kuntasi perheasioiden sovitteluun, jossa voit avata tilannettanne tarkemmin ja mahdollisesti saada tilanteen purkamiseksi tukea. Myös perheneuvola on paikka, mihin voitte hakeutua yksin tai yhdessä ratkomaan perheen vuorovaikutuksen pulmia.

Voimia avun hakemiseen, ja lämmintä kesää!

Alueelle ‘Kysy ammattilaiselta murrosiästä’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös