Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä mieltä olette, koska lapsi voisi mennä kaverinsa kanssa yksin/kaksin uimahalliin? Lapsi osaa uida, mutta ei tietty mikään uimamaisteri ole. Itse pelkään, että kaverin kanssa alkaa riehuminen ja sitten riski sattua ja tapahtua onkin suurempi. Poika ! perustelee, että onhan siellä uimavalvoja. Mutta itse en luota siihen vetoon kovinkaan suuresti.
Mitä mieltä ollaan?

Nimetön

Hei! Hyvä kysymys! Itselleni on tuo arviointi ollut myös vaikeaa. Et kertonut, minkäikäisestä pojasta on kyse. (Itselläni on 3 poikaa, joten tiedän, millaiseksi se meno joukossa voi yltyä. :)) Jälleen kerran täytyy sanoa, että ehkä me nykyvanhemmat olemme toisinaan jopa vähän ylisuojelevia, mutta itse pitäisin hyvänä rajana hengenpelastusliiton suosittelemaa 12 ikävuotta. Se riippuu toki paljon lapsesta ja ehkä vieläkin enemmän hänen kavereistaan… Ja toki siitä uimataidostakin paljon. Tuo heitto uimavalvojasta on kyllä nykylapsille ja -nuorille hyvin tyypillinen vastuun ulkoistaminen muille!! Että kaikki on sallittua, kunhan ei jää kiinni… Omalle pojalleni voisin tuossa kohti huomauttaa, että uimavalvoja on siellä etupäässä muita kuin riekkuvia lapsia varten – jollekin iäkkäälle ihmiselle voi vaikka tulla suonenveto tai sairauskohtaus. Eli ehkä vastaus pojan kysmykseen voisi olla, että sitten kun on niin iso, että osaa käyttäytyä uimahallissa JA ottaa itse vastuun tekemisistään… :)

Nimetön

Hei, Meidän paikallisen uimahallin säännöissä on että alle 12- vuotiaat eivät voi mennä ilman aikuista yksinään uimaan. Jossain kylpylöissä raja on 14 vuotta.

Nimetön

Kaiketi se riippuu lapsesta. Meillä käytiin kerran viikossa uimassa,lapset oppivat alle kouluikäisinä uimaan ja hallitsivat ”uimahallietiketin”, joten kymmenen vanhana kävivät jo itsekseenkin uimassa. Ainahan voi jotakin sattua, se on totta, mutta sattua voi kotiportillakin…

12345678

Uimahalliin yksin 12-vuotiaana.

Vastaa aiheeseen: Koska uimajalliin yksin kaverin kansssa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös