Siirry sisältöön
Nimetön

Teinini täyttää 17. ja on lukion ensimmäisellä. Meillä väännetään kotiin tulo ajoista. Hänen puheidensa mukaan hänelle nauretaan kun kotiin täytyy viikolla tulla klo 22 ja viikonloppuna 24. Nyt hän sanoo etteivät kaverit ota mukaan, koska hänen pitää viikonloppuisinkin tulla kotiin kun muut jäävät vielä ulos.
Muutimme uudelle paikkakunnalle ja kavereiden saaminen on ollut vaikeaa.
Pitäisikö minun luopua kotiintulo ajoista? Huolestuttaa kun en tunne ihmisiä kenen kanssa hän liikkuu ja osa kavereista on jo 18-22 vuotiaita.

Nimetön

Hei,

Nuoren kasvu aikuiseksi tapahtuu nopeasti ja uusien pelisääntöjen sopiminen kuhunkin tilanteeseen on varmasti haasteellista.

Uskon että 17-vuotiaalle nuorelle ystävyyssuhteet ovat hyvin tärkeitä ja niiden tukeminen on vanhempienkin puolelta tärkeää. Jotta teinisi koulu ei kärsi iltamenojen vuoksi sopimanne ma-to & su-iltojen kotiintuloajat noin klo: 22.00 ovat ihan järkevä. Itse harkitsisin pe-la-iltojen kotiintuloaikoja. – Lukiolaisenne on kuitenkin jo melkein aikuinen.- Olisiko mahdollista että tapaatte jossain vaiheessa(esim. kotiruoan merkeissä/kotiovellanne) teininne parhaita ystäviä. Sen jälkeen teidänkin on helpompi antaa hänelle mahdollisuus viettää aikaa ystäviensä kanssa joskus pidempäänkin tai jopa jäädä hyvän ystävän luoksi yöksi jos siitä on etukäteen sovittu.

Kertokaa teinillenne että välitätte hänestä paljon ja sen vuoksi haluatte tietää missä ja kenen kanssa hän liikkuu.

Voitte myös joskus tarjoutua hakemaan hänet autolla jostain kauempaa, jolloin hänelle tulee mahdollisuus maximoida yhdessäoloaika tärkeiden ystävien luona.

Välittäminen on rakkautta.

terveisin

Vanhempainnetin päivystäjä Kaarina

Nimetön

Mielestäni viikolla kotiin pitää tulla ajoissa, jotta ehtii nukkua riittävästi ja jaksaa lähteä kouluun. Niin kai me aikuiset työssäkäyvätkin teemme. Ja ellemme, niin kyllä töissä väsyttää.
Mutta pe ja la iltoina voisi olla pitempään kavereitten kans, samoin lomien aikana. En osaa sanoa mikä olisi sopiva kotiintuloaika silloin, Monestihan tuonikäiset myös yökyläilevät.

Nimetön

Itse mietin aikoinaan, voiko 17 vuotiaan päästää kavereiden kanss vappubileisiin. Olin jo kieltämässä, kun aikuinen kaverini sanoi, jotta hän kyllä luotti sen ikäisenä itseensä. Totta- minäkin tiesin siinä iässä oikean ja väärän ja sopivuuden rajat. Samoin tiesin tyttäreni ne tietävän. Tyttö meni juhliin ja sen jälkeen muihinkin ongelmitta. Sama se tuo viikolla kotia tulokin, tulevat monesti aiemmin, kun asiasta ei tee kynnystä. Näin ainakin meillä ovat normilapsilla asiat toimineet.

Nimetön

Hei, aika myöhäinen tuo klo 22 kotiintulo, jos seuraavana päivänä on koulua. Itse lasken, että pitää ehtiä nukkumaan 8 tuntia ennen kuin taas aamulla pitää herätä ja ainakin tytöllä meillä aamutoimet vie paljon aikaa eli herää aikaisin – ja todennäköisesti illallakin on vielä tekemistä ennen kuin pääsee nukkumaan. Meillä tullaan kotiin jo klo 21 ja perjantaisin ja lauantaisin nykyään klo 23. Tiedän, että osalla kavereista on viikolla kotiintulo klo 22, mutta meillä se ei ole aiheuttanut kädenvääntöä enää – joskus kaverit on sitten olleet meillä klo 21-22, mutta nykyään jutut jatkuu enempi chatissa :)
Lasken tuon nukkumisen myös niin, että nuoret ehtivät nukkua ja se vanhemmista, joka odottaa kotona hereillä, ehtii nukkua.

Vastaa aiheeseen: kotiintulo ajat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös