Siirry sisältöön
Huolestunut

Jo 6 luokalla tytöllä alkoi tulemaan ahdistusta kouluun menosta ja jatkui nyt kun alkoi 7 luokka.
Tytär on todella hyvä koulussa eikä ole mitään oppimis vaikeuksia ollut ikinä.
Hän itse sanoi että hänestä tuntuu ettei osaa mitään ja ei ymmärrä mitä opettajat puhuu, mikä tuntuu minusta hassulta kun numerot on niin hyviä todistuksessa.
Olen huomannut että nämä ahdistuksen tulee aina samaa aikaa kuukaudesta että voisiko vaan johtua kuukautisista?
Tytär on tosi oma tahtoinen ja kouluun en häntä saa väkisin vietyä.
Yksi ilta kun keskusteltiin hän alkoi raivoo kun minä en ymmärrä että hänellä on mielenterveys ongelmia mutta ei se halunnut siitä puhua enempää??
Aika voimaton olo kun en tiedä mitä tehdä??

Huolestunut 2

Lapseni kärsii voimakkaasta ahdistuksesta joka liittyy kouluun.
Hän ei ole pystynyt menemään kouluun viime kevätlukukaudella, eikä nytkään. Ollut myös hyvä koulussa ja erittäin omaehtoinen on toimissaan. Koko perheelle raskasta aikaa. Meillä viranomaiset katsoi liian pitkään tilannetta joka ei muuksi muuttunut vaan pahentui vaan. Jokaisen tilanne yksilöllinen, mutta tiedän miten raskasta elämä koulusta kieltäytyjän kanssa on. Tämä tuntuisi olevan yleistäkin, silti hyvää apua ja tukea vaikea saada.

Sateenkaari

Tämä on kuin suoraan oman tyttäreni suusta viime lukukaudella ”Hän itse sanoi että hänestä tuntuu ettei osaa mitään ja ei ymmärrä mitä opettajat puhuu”.

Keskustele tyttäresi kanssa, että haluat auttaa häntä, ja sinusta on parasta, että otetaan yhteyttä koulun psykologiin. Eli sinä soitat psykologille, kerrot tilanteen ja sovitte yhteisen (vanhempi/ vanhemmat, tyttö ja psykologi) tapaamisen. Siitä asiat alkavat etenemään. Eli tytöllä muutama käynti psykologilla ja sitten koululääkärille aika (vanhemmat mukaan) ja lähete lasten- ja nuorten psykiatriaan. Näin meillä eteni homma.

Ja tärkeää on kertoa tytölle ettei ole mitenkään kummallista mennä psykologin vastaanotolle, ei ole sen kummempi kuin mikään muukaan lääkärille meno. Ja että mielen sairaus on sairaus siinä kuin muutkin, ja siihen pitää hakea apua/ hoitoa. Ahdistuneisuushäiriöt ja masennus ovat yleisiä nuorilla, sen olen tullut huomaamaan. Jonot hoitoon on pitkät, ainakin pääkaupunkiseudulla, eli siihen on hyvä varautua. Päivystykseenkin tai terveyskeskukseen kannattaa tarvittaessa varata aika. Missään nimessä ei saa antaa asian vaan olla.

Voimia meille kaikille <3

Huolestunut

Meillä koulussa tartuttiin tähän asiaa tosi kivasti ja tyttö saanut apua koulu psykogilta sekä kouluavustaja on ollut apuna ja tukena tosi paljon, kokoajan pelko itsellä että kauanko tyttö jaksaa sinne kouluun mennä kun nyt mennyt hetken aikaa tosi kivasti koulussa.

Windy

Mun tytär, joka on seiskalla, on kieltäytynyt nyt menemästä kouluun muutaman viikon ajan, parina päivänä vain ollut. Ahdistaa ja koulu vie mielenterveyden… Psykalla käynyt muutamia kertoja ja ei ole kokenut saavansa apua. Nyt menemme yhdessä tarkoituksena saada lähete nuorisopsykiatrille , koska psykologi katsoi sen aiheelliseksi. Oireilu alkoi jo kutosella, jolloin myös kävi koulupsykologin luona koko kevään ja oli satunnaisia poissaoloja. Nyt syksyllä tuli totaalinen romahdus. On tosi raskasta itsellekin ja pelottaa miten tästä selvitään.

Huolissaan

Tyttöni 8. Luokalla on kieltäytynyt menemästä kouluun. 7. Meni hyvin kun oli hyvä luokka ja parhaat kaverit rinnalla kuten tämän ikäiselle on tärkeää. 8. Luokalle luokkien vaihto ilmeisesti muiden luokkien rauhattomasta tilanteesta. Tyttö toi lapun johon 5 kaveria samalle luokalle toiveet. 5 vain juuri ne kaksi parasta eri luokalle. Tyttö muuttui kesällä täysin kun näki luokkien tulokset. Hän sulkeutui huoneeseen melkein. Syksy tuli ja toisella viikolla itsemurha viestit ja pakeneminen metsään. Psykologi rauhoitteli että ihan normaalia. Minä olin kauhuissani ja järkyttynyt. Otin yhteyden opoon ja ilman muuta pidin selvänä että nyt kokeilemaan luokan vaihtoa. Ei ole tähän päivään mennessä joustettu. Tyttö oireili myös esiintymisiin, ahdistus ja sosiaalisten tilanteiden pelko. Keskivaikea masennus psykiatrian lääkärin vastaanotolla todettu. Kaiken aikaa koulun tiimi sitä mieltä että ei voi olla tämä koulu luokkien sotku syynä. Psykiatrian lääkäri puolsi tyttöä joka omin sanoin kertoi tilanteen. En kestä tätä hyssyttelyä js vääristelyä koulun puolelta. En voi antaa periksi tällaisessa asiassa jossa tytön parhaat kaverit on evätty. Jotakin pitää koulunkin tehdä lasten hyväksi. Jokainen kypsyy omaa tahtiaan aikuisuuteen ja eroon myöhemmin kavereistaan.

Vastaa aiheeseen: Koulu ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös