Siirry sisältöön
Nimetön

Meillä tyttö 2v7kk ja ongelmia kuivaksi opettelussa: tyttö ei ikinä sano milloin pissa/kakka tulee muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tai mene itse potalle. Kun hän täytti 2v, olen käyttänyt potalla aina ennen unia, unien jälkeen, ruokailun jälkeen yms. eli useasti päivässä ja välillä kokeillut olla ilman vaipppaa kokonaan päiviä. Lopputulos on kuitenkin aina sama: pissaa housuun ja en tiedä, onko jatkuvassa pyykinpesussa ja siivoamisessakaan järkeä, kun itsellä sitten vielä hermot kireät kun koko ajan saa siivota pissoja ja kakkoja (kotona vielä 1-vuotias pikkuveli). Mummolassa oli pari päivää lähes kuiva, mutta sitten taantui taas. Olemme kokeilleet lahjontaa (pastillit, keksit, tarrat), koska tyttö itse ei muuten halua potalle. Olemme kokeilleet myös pöntölle tekemistä supistajan kanssa ja ei sekään tuottanut tulosta. Kotona pidän usein ilman vaippaa, mutta välillä pidän myös vaipoissa, kun en aina jaksa siivota sotkuja koko ajan. Tyttö myös itse usein haluaa vaipan. Pitäisikö tästä olla jo huolissaan, kun tuntuu, että tuon ikäisen pitäisi olla jo päiväkuiva? En enää keksi, miten voisin opettaa hänet kuivaksi, kun tulosta ei tule :-(. Toki pissaa ehkä yhdet tai muutamat pissat päivässä pottaan, mutta aika sattumanvarassa on nuo kerrat kun tekee pottaan ja sitäkin on edeltänyt monta turhaa pottareissua. Pitäisikö olla vaan käyttämättä vaippoja, vaikka tyttö ei itse osaa kertoa hädästä?

Nimetön

Rauhassa vaan…jos liikaa yrittää ja stressaa,lapsi huomaa..mun tytölläni oli kanssa vielä vaipat saman ikäisenä.Kakkasi vaippaan,eikä saanut potalle,joten en väkisin,vaan annoin olla rauhassa.Kun hän oli noin 2v.9kk.vein kerran väkisin potalle,kun hän taas oli kyykistymässä kakkalle mielipaikkaansa keittiön pöydän viereen..siitä se lähti sujumaan.Syy pakottamiseen oli,kun oli päiväkotiin menossa 3-6v.ryhmään,ettei siellä vaipoissa olisi.No 2v.10kk.iässä oli sitten ilman vaippoja päivällä.Yöllä vaipat olikin 4-vuotiaaksi.Lapset yksilöitä ja hermoston kypsymistä ei voi nopeuttaa.

Nimetön

Nyt tässä tapahtui läpimurto, tyttö yhtäkkiä tajusi pissahädän ja on nyt 3-4 päivän ajan itse aina ilmoittanut pissahädästään, mennyt potalle tai pöntölle ja usein tehnyt myös kakatkin sinne! Eikä yhtään vahinkoa ole tullut :-). Kyse oli todellakin hermoston kypsyydestä ja lapsen omasta motivaatiosta, koska aivan yhtäkkiä tekikin täyskäännöksen ja nyt oppi ilmeisesti siis parissa päivässä päiväkuivaksi, yöllä mennään yhä vaipoissa. Aikaisemmin ei ikinä ilmoittanut hädästä ja nyt taas aina :-).

Vastaa aiheeseen: Kuivaksi oppimisen hankaluus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös