Siirry sisältöön
Nimetön

Hei vain kaikki,
Meidän lapsella kn aikoja kun hän vain mököttää ja käyttäytyy huonosti eikä syytä saada selville. Asia voi olla khan pienen pieni mistä homma lähtee liikenteeseen kuten mitä puetaan kun on kylmä ilma.
Minulla ei riitä hermot ja sitten tulee sanottua kaikkea.Mten te muut saatte hermot pidettyä kasassa? Tiedän kyllä ettek saisi suuttua mutta kun käytös on jatkunut huonona pitkään niin alkaa jo keinot loppua.Puhuminenkaan ei auta kun tyttö vain nakkelee nkskojaan eikä suostu puhumaan.
Vinkkejä?

Nimetön

Oletko yrittänyt puhua murkullesi silloin kun tilanne ei ole päällä? Kysyä, mitkä asiat häntä hermostuttavat ja miten hän toivoisi, että niitä hoidettaisiin. Mieleeni tulee, saako hän tarpeeksi päätösvaltaa omista asioistaan. Ehkä hänen pitäisi opetella jo itse päättämään, paljonko tarvitsee vaatteita minkinlaiseen ilmaan. Eri ihmisten lämpötaloushan on ihan erilainen ja oman palelemisensa kauttahan sen oppii, mitä tarvitsee. Omat lapseni sanoivat aina pieninä, että äiti, etkö sä tiedä, etteivät lapset palele! Tärkeämpää on oppia itse huolehtimaan siitä, että osaa lähteä kouluun yms. ajoissa, kuin se ettei koskaan myöhästy.

Eli ehdotan, että ota vähän rennommin, anna lapselle vastuuta, äläkä hermostu, jos joku asia joskus menee pieleen. Mutta ole kuulolla, niin että lapsi voi kertoa huoliaan ja asioitaan.

Vastaa aiheeseen: Kun lapsi kiukuttelee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös