Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä teen. Olen muuttamassa pienen lapseni perässä ja olimme äidin kanssa neuvotelleet yhteisen sopimuksen. Äidin asuinpaikan valvoja on erimieltä. Tähän asti on lapsi ollut joka toinen viikonloppu luonani. Olen hakenut ja vienyt monen sadan kilometrin päähän. To-su. Välillä saanut viikonkin pitää ja myös peräkkäisiä viikonloppuja. Nyt valvoja sanoo että joka toinen viikonloppu kuten nytkin ja silloin tällöin päivän. Miksi valvoja ei edes yritä tehdä sopua välillemme(koska me vanhemmat olimme tehneet yhdessä ehdotuksen)
Kysynkin miksi valvoja voi olla näin vahvasti erimieltä vanhempien kanssa. Äiti tietenkin muutti mielensä vain valvojan vuoksi.

Rakastan lastani ilmeisesti valvojan mielestä liikaa

Nimetön

Hei!

Mikä minä olen neuvomaan, mutta tässä pari ajatusta kumminkin. Monet lastenvalvojat ovat perin hyödyttömiä. Olen usein miettinyt heidän rooliaan ns. ”sovittelijana”. Epäonnistuvat usein dramaattisesti.

Mikäli voitte sopia luotettavasti ex:n kanssa esim. kuljetuksista, luonapitoajoista niin on se luultavasti toimivampi tie ilman lastenvalvojien väliintuloa.

Jos taas erimielisyyttä syntyy ex:n kanssa on melkein helpompi hakea ratkaisua ns. ”Follo”-sovittelusta käräjäoikeudessa, mutta samalla muistaa pyytää ehdottomasti asianajajan lisäksi joko tuomari, psykologi tai sosiaalialan ammattilainen keskusteluun mukaan istuntosaliin. Useat käräjäoikeudet ovat alkaneet suosia ”sovittelu”-mallia jossa tuomari itse poistuu salista jutun ensi minuuteilla ja jättää asianomaiset asianajajineen saliin neuvottelemaan. Lopputulos voi sitten olla huono lapsen kannalta ajatellen.

Jaksamista vanhemmuuteen1

Tv. Hmm…

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös