Siirry sisältöön

kunta säästi koulussa, maksaa nyt hoidosta moninkertaisesti

Nimetön

Olen hakenut pian 10 kk apua murkulleni, joka lakkasi nukkumasta vuoden vaihteessa. Nukkumattomuus olikin vain jäävuoren huippu.

Nyt syksyllä nimittäin paljastui, etti lapsi sano koulussa halaistua sanaa kenellekään, sillä hän on kahden edellisessä koulussa viettämänsä vuoden aikana ehdollistunut siihen, että hänelle nauraa koko luokka, jos hän vastaa. Kiusaamisen taustalla on kaksi ylilevotonta poikaa, jotka ovat ilmeisesti yrittäneet ilmaista ihastustaan vähemmän järkevällä tavalla opettajan siihen puuttumatta. Jokaisella naisella lienee kokemuksia älykääpiöiden lähentymisyrityksistä.

Huippuälykäs (testattu) tyttäremme on käynyt koulua kaksi viikkoa koko syksynä, lopun aikaa hän on ollut sairauslomalla. Lähete poliklinikkakouluun on vetämässä, samoin hoito nuorisopsykiatrian polilla on viimein kuukausi sitten päässyt käyntiin. Kaikki kestää ja kestää ja aika valuu hukkaan 13-vuotiaan elämässä.

Katkeruus opettajaa kohtaan itää mielessä; miten hän ei voinut nähdä tilannetta? Jos kiusaamiseen olisi puututtu koulun seinään naulattujen periaatteiden mukaisesti, tämä vaurio olisi jäänyt tapahtumatta. Kotiin ei ilmoitettu sanallakaan!Lapsi ei myöskään meille kertonut, koki varmaan samanlaista häpeää kuin rikosten uhrit yleensä.

Jos koulussa olisi hoidettu asiat ja otettu yhteyttä kotiin, kunta olisi säästänyt kymmeniä tuhansia vuodessa. Nyt ne rahat nimittäin menevät lapsemme hoitoon ja polikoulussa opiskeluun sekä taksimatkoihin – pelkkiin matkoihin menee tonni kuussa . Ja ennen kaikkea paljon kärsimystä olisi jäänyt kokematta koko perheeltä. Me olemme kaikki romahtamispisteessä, etenkin parantumattomasti sairas äiti.

Nimetön

Hei vaan! Meilläkin painitaan koulussäkäymisasioiden kanssa. Teillä ollaan asioiden hoidon suhteen jo pitkällä, kun polikoulukin on tulossa kuvioihin. Halusinkin tsempata sinua ja muistuttaa että ei se aika hukkaan kulu, vaikka siltä nyt tuntuukin. 13-vuotiaan elämässä yksikin vuosi on loppujen lopuksi lyhyt aika. Vuosien ja vuosien kiusaamisen jäljet ei ihan lyhyessä ajassa korjaannu. Sanotaan että masennuksesta toipumiseenkin menee tuplaten se aika, minkä ehti olla masentunut ilman hoitoa.

Asiat korjaantuvat kyllä, luota siihen!

Vastaa aiheeseen: kunta säästi koulussa, maksaa nyt hoidosta moninkertaisesti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös