Siirry sisältöön
Nimetön

Hei!

Olen seurannut läheisten ja erilaisten nettisivujen keskustelua siitä, miten kasvavan lapsen kuumeen mittaaminen tulisi suorittaa. Eli tarkemmin, onko hyvä vai huono asia mitata vauvaiän jättäneeltä kehittyvältä lapselta kuumetta peräsuolesta.

Vauvoiltahan usein mitataan pyllystä, ja monen mielestä se on tarkempi tapa muillekin.

Itse mietin, että kasvavalle ja kehittyvälle, eriytyvällä ja asteittain itsenäistyvälle lapselle on parempi, että hänen intiimialueitaan kunnioitetaan ja hän voi tuntea, että häntä ei kohdella enää vauvana tai pienenä lapsena. Itse koen että on tärkeää, että lasta johdonmukaisesti kaikilta osin kannustetaan eriytymiseen, ikävaiheensa mukaiseen itsenäistymiseen ja senkin osalta myös itseluottamuksen rakentamiseen (tottakai niin, että hän saa olla myös lapsi, se on selvää). Vielä tärkeämpää tämä on mielestäni myös varhaismurrosiän kynnyksellä, seksuaalisuuden ja intiimiasioiden ja niiden tuoman hämmennyksen ollessa jo lähestymässä, yleensä paljon aikaisemmin kuin me vanhemmat sitä tajuammekaan.

Aihe on näköjään tosi herkkä, sillä useimmilla keskustelupalstoilla ihmiset kirjoittavat todella voimakkaiden tunnereaktioiden vallassa ja lopulta kirjoittajat käyvät rajua sanasotaa, joten rakentava keskustelu jää jalkoihin…

Siksi toivoisin täältä MLL:n sivuilta rakentavia näkemyksiä ennenkaikkea asiantuntijoilta, mutta myös muiltakin maallikoilta (kuten itsekin olen)!

Oma nuorin lapseni on 8 -vuotias tytär, enkä ole häneltäkään mitannut pyllystä kuumetta useisiin vuosiin, mutta esim tuttavaperheissäni on kaikenikäisiä ja kuulen tästä myös muunkinlaisia, voimakkaitakin näkemyksiä kuin omani (mutta moni on samaa mieltä kuin minä).

Näkemyksiä ?

t. Isukki

Nimetön

Miksi ihmeessä se kuume pitäisi pyllystä mitata kun sen saa kainalostakin luotettavasti tuon ikäiseltä??? Voi hyvä ihme sentään, huolet ne on jokaisella… ei millään pahalla.

Vastaa aiheeseen: Kuumeen mittaustapa ja lapsen itsenäistyminen ?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös