Siirry sisältöön
Nimetön

olen avioliitossa mihen kanssa joka ei ole tyttäreni 17v. isä.hän on kuitenkin ollut tytön elämässä 2v. alkaen ja tyttö pitää isänään koska biologinen isä ei ole kuvioissa mukana.saimme yhteisen lapsen 12v.sitten. menikin muutama vuosi ihan hyvin kunnes alkoi tulemaan ristiriitoja. mieheni syytti asioista yleensä tytärtäni tai sitten minua ja välillä kumpaakin. mutta yleensä jompikumpi oli syyllinen paitsi hän itse.½vuotta sitten tyttäreni toi poikaystävän meille ja hän ikäänkuin vahigossa jäi ”asumaan” meille. virhe tapahtui sinä kohtaa kun ei tehty pelisääntöja selviksi. tämä vävykokelas kokeili jo aikaisemin rajojaa ja rikkoi ne uudelleen jolloin mieheni sai taas raivarit. mutta tilanne meni niin että hän huuis minulle ja haukkui jälleen kerran tyttäreni ja minut siinä samassa. kuinka annan tytölle liikaa vapautta jne.että poikaystävä ei ole käytöstapoja jne. ja että ajattelen vain tytärtäni ja poika ei ole mitään. menen kuulema siletä mistä aita on matalin tytön kanssa ja pojalle sitten pidän kuria.no tilanne on nyt se että asiat jäi selvittämättä nuorten kanssa ja he ovat olleet toisen ”anopin” luona. mieheni ei edes tervehdi poikakaveria kun tulee meille. poikakaveri on milei maassa ja haluisi jutella ja olen neuvonnut keskutelemaan miehni kanssa mutta kun vastassa on kylmä ihminen joka ei edes enää tervehdi on se vaikeaa. nyt minä olen sitten välikädessä tässä että kuka oikeassa ja kuka väärässä ja miten tästä nyt sitten eteenpäin.? alkaa olla aika epätoivoinen olo.

Nimetön

Ihan ensiksi suosittelisin käymään kunnon keskustelun miehesi kanssa, mistä kenkä puristaa; miksi hän kokee vaikeaksi tilanteet tyttäresi kanssa, miten koette ristiriidat perheessänne (muista minä-puhe ilman syyttelyä!) Tämän jälkeen uskoisin olevan parasta, että keskustelet ensin itse nuorten kanssa, käytte läpi heidän kokemuksiaan tilanteesta, keskustelette rajoista, joita toivoisit heidän noudattavan ja pohtisitte yhdessä, miten tilanteesta voisi saada kaikkien kannalta mukavan. Tässä sinulla olisi myös tiedossasi miehesi näkemys asiasta, mutta voisit keskustella nuorten kanssa ilman suurta draamaa, jota miehesi tekstisi perusteella tilanteeseen voisi tuoda. Tämän jälkeen voisit vielä keskustella miehesi kanssa kahden kesken, jos uskot, että se auttaisi häntä hillitsemään itsensä paremmin nuorten kanssa, sillä loppujen lopuksi teidän on kuitenkin keskuteltava koko porukalla tilanteesta, perheenne säännöistä ja tavoista sekä siitä, miten lähdette tästä eteenpäin elämään perhe-elämäänne.
Tilanne selvätikin huolettaa sinua, joten sinun kannattaa olla se vastuullinen vanhempi, joka lähtee selvittämään tilannetta, kantaa vastuun rajat sisältävästä perhe-elämästä.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös