Siirry sisältöön
Nimetön

Miten saan leikattua kaksivuotiaan pojan kynnet, herää leikkuuseen nukkuessa, eikä valveilla anna mitenkään?

Nimetön

Pyydä isää leikaamaan tai jotka kuta muuta henkilöä kenen voisit antaa leikata… tosin tämä on vain väliaikais ratkaisu.

Voi olla että, lapsesi laittaa hantiin kynsien leikkuuta kun äiti tekee sen. Mutta, kun joku muu tekee niin sitten ollaan kiltisti.

Itselläni saman ikäinen poika ja tämän edellä mainitun asian olen huomannut hänen kansaan. Meillä ei ole kynnet ongelma vaan korvien putsaus.

Muuta en oikein osaa sanoa.

Nimetön

Omalle (nyt 3v.) tytölleni annoin pikkusakset käteen ja leikattiin vuorotellen, hän vessapaperia tai paperirullaa ja minä niitä kynsiä. ”katso kulta, montako kertaa pitää leikata, tätä kynttä? yyyksii kaaksii koolmee..” Häntä auttoi, kun sai taukoja ja leikkaamisen keston hahmottaminen.

Nimetön

Meillä oli sama ongelma tuossa hetki sitten (lapsi 1 v 8 kk). Äiti ei voinut leikata ja siitä oli muodostunut sellainen epäonnistumisten kierre. Sitten isä keksi kynsien leikkaamisesta leikin. Olikin yhtäkkiä tosi tosi hauskaa, kun sai sanoa KLIPP!.
Pari kertaa isin kanssa, ja sitten taas äitinkin kanssa homma luonnistui saman leikin muodossa.

Nimetön

Meillä on ollut ongelmia aivan saman asian kanssa. Jossain vaiheessa oli aivan mahdoton saada kynsiä leikattua turvallisesti kovan rimpuilun vuoksi. Tässä tilanteessa kynnet ehtivät kasvaa niin pitkiksi, että alkoivat lohkeilla aivan itsestään, mitä poikamme ihmetteli (tuntui häiritsevän leikkimistä). Silloin totesin, että onpa kynnen lohjennut osa taipunut hassusti, ja että se olisi nyt tarpeen leikata pois. Silloin poikamme seurasi minua kehoituksestani määrätietoisesti kylpyhuoneeseen, jossa tiesi saksien olevan ja antoi minun leikata lohjenneet kynnen osat pois. Sen jälkeen hän on pitänyt itse huolen siitä, että liian pitkät kynnet on tulleet leikattua lyhyemmiksi (tulee ilmoittamaan minulle, että kynsi hassusti).

Nimetön

Aika auttaa! Meillä oli ihan sama ongelma, lapsi pelkäsi kynsien leikkausta, ripuli ja kiljui ja itki. Annettiin aina sitten jokin palkinto (tarra tai vastaava) kynsien leikkauksesta. Yhtäkkiä sekin alkoi sujua, lapsi (nyt2v3kk) toteaa valmiiksi jo ”ei satu.” ja antaa leikata kynnet. Ongelma on nykyään hiustenleikkuu, mutta varmasti ajan kanssa helpottuu sekin. Tsempit!

Vastaa aiheeseen: kynsien leikkuu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös