Siirry sisältöön
Nimetön

Lapseni aloitti 1,5 kk sitten vuoropäivähoidon. Ensimmäisen kahden viikon jälkeen tuli viikon tauko sairastelun takia, nyt siis ollut kuukauden verran taas hoidossa.
Millaisia kokemuksia teillä on ollut hoidon aloittamisessa, miten lapsi on sopeutunut? Meillä hoitajat lähes joka toinen päivä sanovat, että lapsi on ollut itkuinen ja etsinyt vanhempia. Välillä ruoka maistuu, välillä ei. Päiväunet on nukkunut. Välillä on ulkona niin itkuinen, ettei suostu tekemään muuta kuin istumaan keinussa/rattaissa (ja lapsi on oikeasti oikea ulkoilmaihminen).
Tiedostan sen, että vuoropäivähoito on haasteellinen lapselle – hoitajat ja lapset vaihtuvat ja hoitopäivät ovat epäsäännöllisiä. Öitä hänen ei onneksi tarvitse olla ja yövuoroni jälkeen haen hänet jo lounaan jälkeen kotiin, ettei pitkiä päiviä tulisi liikaa. Päiväkotipäiviä on viikossa 2-3.

Tuntuu vain pahalta kuulla koko ajan, että lapsi on lähinnä itkeskellyt ja hakenut syliä. Kotona tietoisesti yritän päiväkotipäivän jälkeen leikkiä lapsen kanssa, lukea kirjoja ja viettää aikaa ulkona. Mutta itsekin olen väsynyt, kun työpäivien lisäksi pitää saada tehtyä kaikki kotihommat (ruuanlaitto, puulämmitys, siivous, pyykkihuolto, omakotitalon normaalit työt…), uusi rytmi haussa siis minullakin.

Vastaa aiheeseen: Lapsen 2-v sopeutuminen hoitoon?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös