Siirry sisältöön
Nimetön

Hei! Onko kellään antaa vinkkiä, mistä voisin kysyä lastenhoitoapua 7-vuotiaalle koululaisellemme aamuksi? Koulu alkaa joko 8:15 tai 9, itse joudun lähtemään töihin n. klo 7. Lapseni haluaa, että herätän hänet ennen lähtöäni, ja niin olen tehnytkin. Sitten soittelemme ja olen laittanut hänelle kaiken valmiiksi lähtöä varten. Kuitenkin hän kokee aamuisen odottamisen vaikeaksi, varsinkin jos koulu alkaa klo 9. Koulumatka on tosi lyhyt, tuttu reitti. Se ei pelota. Hän ei vaan haluaisi aamulla olla yksin. Vaikka iltapäivällä ennenkuin tulemme kotiin, hän saattaa tulla iltapäiväkerhosta aiemmin, ja yksinolo sujuu oikein hyvin. Aamu vain on ongelma, ja haluaisin tehdä asialle pikaisesti jotain. Tarvitsisimme niin sanotusti lapselle aamuhoitajan, joka tulisi meille kun lähden, olisi aamun tässä ja saattaisi hänet kouluun. Kyse olisi n 1.5-2 h/aamu. Kiitos, jos jollain on antaa neuvoa meille! Iloista syksyn alkua kaikille!

Nimetön

Meillä ratkaisu oli työajan lyhennys.
Työnantajalla täytyy olla TODELLA painavat perusteet kieltäytyä työajan lyhennyksestä (lakisääteinen juttu), joten heti seuraava arkipäivänä marssit esimiehen luokse ja esität haluavasi tehdä 6h/päivää esim.jouluun tai kevätlukukauden loppuun saakka. Palkkapussiin tämä tietysti vaikuttaa mutta Kelalta saa pientä tukea (1. ja 2. luokkalaisten vanhemmat) työajan lyhennyksestä ja pitää muistaa että myös vero-% pienenee.

Jos kumpikaan vanhemmista (tottakai tämä mahdollisuus on myös isillä!) ei pysty lyhentämään työaikaansa kehoittaisin ottamaan yhteytta kunnan perhepäivähoidosta vastaavaan henkilöön. Kenties joku pph ottaisi aamupäivälapsen luokseen?

Nimetön

Ei mitään hoitajia, kotiin. Eka luokkalainen meilläkin joutui jäämään yksin, kun aamuun oli mentävä töihin. Aamupalan ja vaatteet valmiina. Annoin luvan katsoa lasten ohjelmia, soitin sitten töistä kun oli aikaa sopivasti että kerkee vielä käydä vessassa ja laittaa vaatteet päälle ja sit voi lähteä kouluun menemään.
Näin meillä koko eka luokka onnistui. Itseluottamusta ja kehua siitä että onpa tosi hienoa että jo onnistuu asiat. Kehuilla ja motivoimalla lasta annat jo paljon. Edesautat lapsen omatoimisuutta. Kyllä ne lapset oppivat ja osaavat jos annat rauhassa opetella.
Ja aina voi soittaa jos ongelmia eikö, vaikka minullehan se ei sopinut kun töissä sellaisessa kiireellisessä paikassa. Mutta kaikesta voi sopia.

Nimetön

Tai muita ratkaisuja? Mikä tarve on tehdä pienestä ekaluokkalaisesta kertaheitolla itsenäinen? Mitä niin merkillistä tapahtuu eskarikevään jälkeen,että yht´äkkiä lapsi onkin Iso ja Kykenevä pärjäämään ja selviämään itse? Vaikka teknisesti ottaen lapsi pärjäisikin,on henkinen puoli eri asia. Miltä yksinäisyys tuntuu? Tuleeko aika pitkäksi? Pelottaako,jännittääkö? Onko lapsi todellakin 7-vuotiaana valmis yksinoloon?

Monissa maissa alle 12-vuotiaan yksinolo on heittellejättö.Mikä tarve meillä on reipastuttaa lapsia selviämään yksin näin aikaisin?
On vaihtoehtoja:lyhenetty työaika,aamupäivähoitaja,kenties pph? joku naapurissa asuva kotiäiti? isäkin voi osallistua-voisiko hän lyhentää työaikaansa?

Nimetön

Osa lapsista pärjää aamut hienosti yksin, osa taas ei. Meiltä on löytynyt molempaa sorttia. Lapsemme jotka eivät ole pärjänneet aamuisin yksin ovat viettäneet aikaa luokkatoverin kanssa vuoron perään molempian kodeissa. Tämä on toiminut todella hyvin. Ei ole enää pelottanut kuin kaverin ksnssa on ollut niin mukavaa. Meillä e olisi ollut varaa tehdä lyhennettyä työvkoa.

Nimetön

Monissa kunnissa on aamuhoito jossakin päiväkodissa.Soita kuntaan ja kysy. Tai olisiko joku naapuri;kotiäiti tai eläkeläinen,jonka luo lapsi voisi mennä aamuisin.

Nimetön

Meillä sama ongelma edessä vuoden päästä.Oma työaika alkaa klo 6.00,aamulla on lähdettävä ennen puolta kuutta.Aamupväkerhot aukeavat klo 07.00,kunnalliseen perhepvähoitoon lasta ei edes maksusta oteta,yksityseen perhepvähoitoon ei saa yksityisenhoidon tukea vaan palkka on maksettava kokonaan itse,yh:na ei ole vara lyhennettyä työaikaa tehdä,isä on poistunut kuvioista täysin eikä sukulaisista ole apua.Lasta ei voi aamuyöstä yksin jättää,mitä siis tehdä?Olisi kiva kuulla miten olet asian saanut hoidettua.

Vastaa aiheeseen: Lapsen aamu ennen koulunalkua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös